Cum îți crești numărul de like-uri și followeri pe Instagram

Dacă sperai să găseşti aici o reţetă magică, ţin să te dezamăgesc. Dar ai să găseşti câteva sfaturi utile pentru a-ţi creşte contul de Instagram. Poate n-ai să observi schimbarea peste noapte, însă dacă urmezi câteva guideline-uri simple (tried & tested de influencerii care au ajuns să transforme postatul pe social media într-un veritabil business), ai să observi clar o schimbare în bine în ceea ce priveşte numărul de followeri şi engagementul la postările tale.

Chiar dacă majoritatea lumii se fereşte să arate cât de mult efort stă în spatele unei simple postări pe Instagram (poate doar Beyonce face excepţie aici, cu postările ei rare şi, în general, fără caption sau hashtag), o postare bună are în spate o strategie.

Ia în considerare aspectul de ansamblu

Mă refer aici la contul tău de Instagram aşa cum se vede când cineva dă click pe handle-ul tău. Gândeşte un concept – poate îţi place să arate foarte colorat, poate ai un stil de filtru preferat (nu trebuie să fie mereu acelaşi, ci similar), poate îţi place să ai în mare parte selfie-uri, sau, dimpotrivă, poate postezi mai mult fotografii în care tu nu apari. În orice caz, fă astfel încât feed-ul tău să arate coeziv, nu să pară că ai aruncat la nimereală orice poză aveai în telefon.

Cum faci asta – practic? Şterge pozele care fac notă discordantă – asta pentru început. Apoi, pe viitor, ai grijă la ce postezi: dacă ai o poză care nu se potriveşte cu cea de lângă ea (o fotografie cu pisica ta lângă altă fotografie cu aceeaşi pisică), nu înseamnă că nu o poţi posta, ci doar că ar trebui să o amâni puţin, astfel încât să intre una sau mai multe poze între. Verifică mereu cum arată feed-ul tău aşa cum l-ar vedea o persoană care te descoperă pentru prima dată pe Instagram şi intră la tine pe profil.

A post shared by Vanessa Hong (@thehautepursuit) on

Fă un plan al postărilor

Nu mă refer la faptul că ar fi nevoie să faci efectiv un plan scris al postărilor (deşi, dacă te ajută, e foarte în regulă să faci şi asta). Ceea ce trebuie să ai în vedere, însă, este fix ceea ce spuneam mai sus. Evită să postezi una după cealaltă fotografii care nu se potrivesc şi care dau feed-ului un aspect ciudat si necoeziv. Feed-ul tău nu ar trebui să fie repetitiv nici ca nuanţe, nici din punct de vedere al conceptului (prea multe poze cu filtru albastru, de pildă, sau prea multe poze cu mâncare).

Nu te teme să postezi poze mai vechi

Porţia aia superbă de spaghetti pe care ai mâncat-o seara trecută? Nu o să ştie nimeni că e de seara trecută! Atâta vreme cât nu ai în fotografie vreun detaliu care să indice momentul când a fost făcută poza, simte-te liberă să postezi fotografii mai vechi din telefon. Ai grijă, însă, la detalii. Dacă ai să postezi vara o poză cu o grădină cu magnolii în floare, mai bine pune-o cu #tbt.

A post shared by Jessica Stein (@tuulavintage) on

Inspiră-te de la alţii

Nu e ok să copiezi postările altei persoane, însă este perfect în regulă să te inspiri. Fă-o cât mai subtil. Dacă observi o fotografie care îţi place – să spunem, un instantaneu de pe o clădire înaltă – fă o captură de ecran (astfel încât să ai în telefon o arhivă strict pentru inspiraţie), apoi, când te găseşti într-o situaţie similară (pe acoperişul unei clădiri), fă propria variantă a unui rooftop shot.

A post shared by Kristina Bazan (@kristinabazan) on

Învaţă-ţi audienţa

Este bine să observi la ce sunt receptivi followerii tăi. Primeşti mai multe like-uri când postezi poze cu tine? Poze cu animale? Poze cu mâncare? Poze din vacanţă? Uită-te prin feed şi foloseşte-te de lucrurile pe care le afli despre modul în care interacţionează followerii cu contul tău de Instagram.

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Fii activă!

Nu mă refer aici numai la postări! Fii cu adevărat activă pe Instagram, dă like postărilor care îţi plac, comentează la cele la care simţi că ai avea ceva de zis. În felul acesta, profilul tău poate fi mai uşor de descoperit!

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Nu te teme de aplicaţiile de editare

Lumea nu prea vrea să recunoască faptul că îşi editează pozele (în special selfie-urile), însă adevărul este că majoritatea lumii o face. Iar cei care nu o fac ar trebui să înceapă! De ce să postezi o poză imperfectă când o poţi retuşa în doi timpi şi trei mişcări? Printre aplicaţiile mele favorite de editare se numără FaceTune (va trebui să plăteşti, însă, pentru ea), Snapseed (gratuită) şi Pixlr (gratuită).

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Nu te stresa!

Ai postat ceva şi după o oră ai abia 1-2 like-uri? Nu te preocupa! Numărul de like-uri şi comentarii se creşte în timp, nu de pe o zi pe cealaltă, şi chiar dacă ai o poză care merge mai slab decât altele, nu e cazul să o ştergi dacă simţi că este o poză cu adevărat bună.

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Foto sus: hepta.ro

CITEȘTE ȘI:

Îți dorești un cont de Instagram perfect? Iată care sunt trucurile de care să ții cont!

Categorii Lifestyle