Uscare, iritare, descuamare, crăpare. Acestea sunt numele pericolelor care-ți pândesc pielea odată cu venirea frigului. Însă nu doar vremea rece este vinovată. Diferențele de temperatură, precum și lipsa umidității, îți pot cauza adevărate probleme. Este momentul să iei măsuri pentru a oferi pielii tale confortul pe care îl merită. Cum poți face asta?
Respectând următoarele sfaturi:
Așa par a spune dermatologii atunci când vorbesc despre îngrijirea pielii în anotimpul rece. Deși băile fierbinți sunt mai mult decât tentante, în lunile friguroase acestea devin dușmanul pielii tale. Asta pentru că o usucă, luându-i uleiurile naturale care în mod firesc o protejează. Alege prin urmare dușurile scurte, până în cinci minute (știu, e ca și cum ar trebui să te mulțumești doar cu prima gură de tort), nu mai calde de 34-35 de grade. Evită, de asemenea, săpunul sau alte produse dure de curățare preferându-le pe cele pentru pielea sensibilă sau gelurile speciale de duș.
Temperatura și umiditatea scăzute, dar și diferențele, trecerile bruște de la temperatura și umiditatea de afară la cele din spațiile închise acționează direct asupra compușilor apoși și a grăsimilor care protejează pielea. Cunoscute și sub denumirea de film hidrolipidic, acestea pot fi destabilizate în anotimpul rece. Când lucrul acesta se întâmplă, pielea începe să se usuce, să se irite, se descuamează, devine aspră. Iar situația este mult mai serioasă pentru persoanele cu dermatită atopică. Acest lucru poate fi preîntâmpinat folosind cremele. Grase, cu un conținut mare de uleiuri, dar și având în compoziția lor glicerină, sorbitol, uree, acid lactic, ele vor reface pelicula protectoare a pielii. Se recomandă aplicarea lor după duș pe pielea umedă, substanțele nutritive fiind absorbite mult mai bine. Untul de shea dar și cel de cacao îți pot fi de un real folos oferindu-ți hidratarea de care ai nevoie.
Pentru crema de față optează pentru o textură mai grasă, emolientă, bogată în aminoacizi și antioxidanți precum și în vitaminele A, C și E care luptă cu efectele poluării. Nu uita mâinile. Și acestea au nevoie de o atenție specială în sezonul rece. Obișnuiește-te ca după fiecare spălare să aplici cremă. De mare ajutor îți poate fi din nou untul de shea dar și cel de cocos cu rol regenerator. Caută produsele perfecte în SHOP THE STORY, mai jos.
Deosebit de importantă în îndepărtarea celulelor moarte, regenerare celulară dar și în stimularea circulației sângelui, exfolierea nu trebuie ocolită nici în lunile reci. O dată pe săptămână și doar cu ajutorul unor produse mai puțin abrazive, spun dermatologii. Pentru binele pielii tale ar trebui să le dai ascultare. Și tot ei, dermatologii, mai zic că pentru curățarea tenului alegerea cea mai înțeleaptă alegere este un produs blând. Caută produsele perfecte în SHOP THE STORY, mai jos.
Chiar dacă nu îl vezi, el te vede. Despre soare spun. Astfel stând lucrurile, pericolul radiațiilor UV nu a trecut. Lucrurile sunt cu atât mai serioase cu cât nu avem doar razele lui care te pot păcăli foarte ușor, ci și reflexiile date de trotuarul umed, gheață, în curând chiar și zăpadă. Prin urmare, cu 30 de minute înainte de a ieși din casă, aplică-ți o cremă cu un factor de protecție (cel puțin 15) și pericolul va fi înlăturat. Caută produsele perfecte în SHOP THE STORY, mai jos.
Ultima dar nu cea mai lipsită de importanță, umiditatea este un alt factor de care trebuie să ții seama atunci când vine vorba de îngrijirea pielii în sezonul rece. Încălzirea cu aeroterme, calorifere sau alte aparate duce la scăderea umidității din încăperi și implicit la uscarea pielii. Un umidificator te va ajuta să înlături acest neajuns. Emițând vapori de apă, va regla nivelul umidității, pielea menținându-se astfel hidratată. Iar dacă îl vei lăsa pornit și pe timpul nopții, pielea ta va simți beneficiile. Caută produsele perfecte în SHOP THE STORY, mai jos.
SHOP THE STORY:
Foto: hepta.ro