Cerceii sunt cele mai importante accesorii, iar noi femeile avem tendința să purtăm, de cele mai multe ori, o pereche de cercei universală, care “să meargă la orice”. Janina Nectara (fashion blogger) vine cu câteva tipsuri despre cum se poartă cerceii și cum se aleg corect aceste bijuterii, în funcție de forma feței!
Faţa ovală şi prelungă
Această tpologie este considerată forma cea mai armonioasă. Drept urmare, alegerea accesoriilor în acest caz este cea mai facilă.
În consecinţă, poţi jongla cu absolut toate modelele de cercei. Ar trebui să nu îți fie frică să experimentezi și să o pui în valoare de cercei supradimensionați, precum cei circulari, cerceii tip candelabru sau în formă de lacrimă.
Dacă, totuși, forma feței tale tinde spre un oval prelung, cu o puternică dimensiune verticală, poți vedea un efect optic favorabil dacă încerci cercei rotunzi, cu volum – hoops, huggies, cluster – sau poate chandelier.
Ochiul nostru este programat genentic să fie atras de trăsături simetrice, iar scopul nostru este fix acesta de a ne apropia cât mai mult de ideal, construind simetrie.
Fața pătrată
Fața pătrată este la fel de lată la nivelul tâmplelor, pomeților și maxilarului și nu este foarte înaltă. Poți contrabalansa forma aceasta bine definită cu bijuterii având linii curbe.
Pentru a echilibra grafismul unei fețe cu formă pătrată, mizează pe cercei rotunzi, însă care să atârne ușor, ca să nu adauge și mai mult volum în laterale. De asemenea, evită-le pe cele cu o structură puternic arhitecturală și mergi pe variantele ușor fluide, care pot crea un efect de mișcare.
Fața triunghiulară
Dacă maxilarul este cea mai proeminentă trăsătură a feței tale, echilibrează aspectul evident al acestuia cu cercei care să fie mai voluminoși la bază și mai înguști în zona maxilarului. Putem distrage atenția de la zonă problematică folosindu-ne și de cercei lungi, care au o terminație voluminoasă în capăt, precum o perlă sau orice element decorativ… Bineînțeles, aceste elemente ar trebui să fie ușor curbate sau rotunjite. Culori nesaturate, potolite, pentru a nu atrage atenția inutil în zona cu pricină.
Citeste mai mult aici!