Sunt convinsă că și tu ai încercat până acum nenumărate măști și tratamente care promiteau să te scape de punctele negre. Cu toate acestea, în loc să dispară, ele parcă se înmulțesc pe zi ce trece. Pentru a putea scăpa cu adevărat de punctele negre, trebuie să înțelegem ce sunt ele de fapt, ce anume favorizează apariția lor și care sunt cele mai eficiente substanțe care ne ajută să obţinem rezultate concrete.
Punctele negre nu sunt nimic altceva decât un mix oxidat de sebum și celule moarte, închistat în profunzimea porilor, care în contact cu aerul devine închis la culoare. De aceea, simpla curățare a tenului nu poate elimina punctele negre. Nici faptul că încercăm să le scoatem prin mișcări agresive asupra pielii nu prea ajută, ba din contră, determină înmulțirea lor.
Conform unor medici dermatologi renumiți, există totuși câteva metode eficiente care duc la dispariția punctelor negre. Le poți încerca și tu acasă, urmând cu strictețe recomandările de mai jos.
Aplică seara un gel pe bază de acid salicilic
Acidul salicilic are puterea de a dizolva punctele negre și se găsește în compoziția multor produse din comerț. Este cel mai indicat să alegi un gel sau o cremă, deoarece produsele care nu trebuie îndepărtate imediat după aplicare permit ingredientelor active să acționeze mai bine asupra problemei. Folosind un astfel de produs timp de câteva săptămâni, vei observa cu siguranță cum multe dintre punctele negre dispar de la sine.
Exfoliază-ți tenul în mod regulat
Un ten curat și strălucitor are nevoie obligatoriu de exfoliere. Totuși, produsele exfoliante pe care le alegi trebuie să acționeze blând asupra pielii, fară să o lezeze în vreun fel. Ia în considerare măștile cu extracte din fructe precum papaya, ananas sau cele pe bază de argilă, care se îndepărtează ușor cu apă călduță. Folosite de două ori pe săptămână, măștile exfoliante curăță eficent tenul și îndepărtează celulele moarte.
Alege o cremă pe bază de Retinol
Cu toate că nu este la fel de puternic în tratarea afecțiunilor pielii precum acidul retinoic, retinolul ajută foarte mult la reglarea nivelului de sebum. În plus, multe dintre cremele ce conțin retinol sunt disponibile fără prescripție medicală, fiind tolerate chiar și de către persoanele cu un ten sensibil. Fiind un derivat mai blând al vitaminei A, retinolul stimulează procesul de regenerare celulară și producția de colagen, reduce ridurile fine și deblochează porii.
Să nu uităm că toate dintre metodele de mai sus ar putea provoca uscarea tenului, prin îndepărtarea substanțelor uleioase existente la suprafata pielii. Prin urmare, hidratarea corspunzătoare a pielii joacă un rol important, întregind în procesul de eliminare al punctelor negre.