Denimul este atât de popular – un element de bază atât al garderobei masculine, cât şi al celei feminine – încât nici nu se poate pune măcar problema dacă este sau nu în vogă într-un anumit sezon.
Pentru primăvară/vară, designerii potenţează şi mai mult popularitatea sa, într-o versiune îndrăzneaţă: denim on denim.
Sarah Burton a propus în cadrul colecţiei Alexander McQueen ţinute din denim decorat în fel şi chip, cu broderii, detalii din dantelă şi diverse alte aplicaţii, într-un exerciţiu de exces asumat.
Tot pe principiul „more is more” a mers şi Marc Jacobs pentru colecţia sa ce a inclus diverse piese din denim cu aplicaţii grafice.
Piese din denim distressed (cu tiv destrămat şi aspect uzat) s-au făcut remarcate pe podiumurile Marques ‘Almeida şi Chloé, în timp ce pentru Chanel, Karl Lagerfeld a propus ţinute din denim imprimat.
Show-urile Fendi, Karen Walker sau Dries Van Noten, au adus în atenţie versiuni mai degrabă minimaliste ale trendului.
Dacă nu te încumeţi să îţi asumi 100% acest trend din cap până-n picioare, poţi apela la un mic truc – piese din denim subţire care, la prima privire, nu trădează tipul materialului. Mizează de asemenea pe croieli relaxate, dar cu detalii de efect – MSGM au în cadrul colecţiei P/V 2016 o variatete de piese cu pliuri origami (ori înlocuieşte cu variante budget friendly semnate Zara sau H&M) – şi completează cu finisaje cool (propunerea mea sunt accesoriile cu aer 60s).
O altă variantă de a purta trend-ul denim on denim este să alături două piese din jeans în nuanţe diferite şi din materiale de grosime diferită, pentru un contrast de efect. O pereche de mom jeans şi o bluză cu umerii căzuţi fac pereche extraordinară cu pantofi cu toc (echilibrează silueta conturată de jeanşi) şi accesorii cu detalii din piele.
Denim on denim poate veni şi în versiune sofisticată – de pildă, sub forma unei jachete/tunici din denim, purtată alături de o pereche de blugi (îţi propun varianta evazată), platforme cu aer retro şi accesorii metalice.
Foto: hepta.ro