De ce ai alege să îți intinzi părul altfel decât cu placa? De ce ai renunța la o metodă confortabilă în favoarea altora care necesită ceva timp și răbdare? Răspunsul este simplu: pentru sănătatea părului tău. Odată cu folosirea plăcii, părul este supus uscării, ruperii, despicării, într-un cuvânt, degradării. Dacă timpul și răbdarea te ajută să îți lași părul să ia o pauză de la placă, încearcă următoarele metode:
De la bun început trebuie să știi faptul că oricare metodă ai folosi, există câțiva pași de la care nu trebuie să te abați. În primul rând, spală părul cu un șampon special, care să îl hidrateze. În mod firesc, este de preferat ca acesta să conțină ingrediente naturale. Aplică apoi un balsam pe care lasă-l să acționeze timp de câteva minute iar la final clătește cu apă rece. Acest truc va ajuta părul să absoarbă mai bine balsamul. Tamponează părul și lasă-l înfășurat în prosop până când excesul de apă este eliminat. Evită să grăbești aceste etape frecându-l cu prosopul. Nu vei face decât să-l rupi și să favorizezi electrizarea. Treci apoi la etapa următoare: descurcatul părului. Cu un pieptăn cu dinții rari, desfă șuviță cu șuviță începând cu vârful și mergând în sus spre rădăcină. După ce tot părul a fost descurcat, aplică un produs de îndreptare concentrându-te pe vârfuri. Treci la pasul următor: cu o perie plată piaptănă părul. Aici începe adevărata etapă de întindere a părului. Și tot aici încep și opțiunile.
1. Dacă nu vrei să folosești foehnul, piaptănă părul la fiecare maxim cinci minute până când acesta se usucă în totalitate. La final îl poți prinde cu agrafe sau îi poți aplica un produs de styling.
2. Dacă optezi pentru foehn, piaptănă părul mergând de la rădăcină către vârf apoi usucă-l pe șuvițe. Nu apropia foehnul de păr la o distanță mai mică de 15 centimetri, coboară cu peria rotundă de-a lungul șuviței alternând temperatura caldă cu cea rece. La final folosește un produs împotriva electrizării.
3. Dacă niciuna dintre aceste două metode nu îți surâde, poți încerca să întinzi părul prin înfășurare. Procedeul nu este greu deloc. După ce părul a fost spălat, dat cu balsam iar excesul de apă a fost înlăturat, piaptănă-l și împarte-l în mai multe șuvițe. Ia apoi pe rând fiecare șuviță și înfășoar-o în jurul capului, prinzând-o la final cu o agrafă. Usucă părul însă nu complet, desfă-l și reia procedura în sens invers. La final, usucă-l din nou de data aceasta complet. Desfă-l și aplică un produs de styling.
4. Dacă părul tău este ondulat, împarte-l în secțiuni pe care la rândul lor le desfaci în două șuvițe de aceeași grosime pe care le răsucești una în jurul celeilalte. După ce părul este uscat, umezește-l din nou, desfă-l și repetă procedeul în direcția opusă. Apoi usucă-l, desfă-l și aranjează-l ușor.
Indiferent de modul în care alegi să îți întinzi părul, aplică cu regularitate măști. Unele dintre cele mai eficiente se pot prepara chiar în casă. Îți propun masca cu iaurt, banane, miere și ulei de măsline. Aceasta se obține prin amestecarea piureului de banane cu iaurtul, mierea și uleiul. Nu este nevoie decât lași acest amestec pe păr preț de o oră (pentru efecte mai bune, înfășoară-ți părul într-un prosop), apoi să îl clătești. La rândul său, laptele poate ajuta părul să rămână drept. Și asta doar dacă îl vei ține pe păr o jumătate de oră iar apoi vei îl clăti. Nu în ultimul rând, un amestec de ulei esențial de rozmarin și aloe vera lăsat să se odihnească pe păr câteva zeci de minute va avea efecte cu adevărat benefice pentru părul tău.
Tu ce trucuri de îndreptare a părului folosești?
SHOP THE STORY:
Foto: hepta.ro