În sfârșit, l-ai găsit. Ți-a luat ceva timp să dai de cel care să ți se potrivească, care să transmită celorlalți mesajul care te reprezintă cel mai bine. Însă cum faci să îl păstrezi cât mai mult? Ce măsuri iei pentru ca parfumul tău să reziste cât mai mult timp?
Cel mai indicat moment pentru a te da cu parfum este după ce ți-ai hidratat pielea. Pe o piele uscată, mirosul acestuia nu va rezista. Prin urmare, o piele uscată are nevoie de mai mult parfum decât una ceva mai grasă. Concluzionând, etapele sunt următoarele: duș (în acest moment porii sunt deschiși, mirosul parfumului pătrunzând mult mai bine în piele), cremă de corp, parfum.
De când parfumul a fost inventat se știe că există câteva zone cheie pentru aplicarea lui. Zonele acestea au legătură cu păstrarea mirosului cât mai mult timp. Le cunoști: încheieturile mâinilor, spatele urechilor, a genunchilor, ceafa, interiorul cotului, între sâni. Explicația pentru care se recomandă să pulverizezi parfum tocmai în aceste puncte este una cât se poate de simplă: sunt vascularizate puternic, prin urmare sunt calde.
Dincolo de toate zonele vascularizate și calde, se pare că părul este cel care păstrează cel mai bine mirosul parfumului. Cam pentru o zi întreagă. Pulverizează-l pe o perie pe care o treci apoi prin păr sau pulverizează în aer și lasă parfumul să se așeze ușor peste podoaba ta capilară.
Deși s-ar putea să fii tentată să faci aceste lucruri, este mai înțelept să te abții. Astfel, chiar dacă crezi că așa parfumul va rezista mai mult, nu-l pulveriza direct pe păr și nu freca încheieturile mâinilor una de cealaltă!
Pentru a nu-i afecta compoziția, păstrează parfumul ferit de căldură și lumină. Ține-l într-un loc răcoros, nu umed. Nici baia nu e o idee tocmai inspirată pentru păstrarea lui. Chiar și în cazul în care sticla de parfum nu a fost încă deschisă, calitățile acestuia pot fi alterate.
Dacă vrei ca parfumul tău să miroasă cât mai mult timp, trebuie să știi faptul că uleiul esențial are un rol important, mai precis, cantitatea acestuia. În apa de parfum el se găsește într-o concentrație de 15%, în timp ce în cea de toaletă, de 8%. Tot pentru un miros de durată, alege produse cosmetice din aceeași gamă cu parfumul. Gel de duș, săpun solid, spumant de baie, loțiune sau cremă de corp, deodorant, fixativ de păr. Vorbim de seturi de produs care asigură mirosul parfumului pe parcursul întregii zile, procedură cunoscută sub denumirea de stratificare. Cu alte cuvinte, parfumul vine în mai multe straturi pe piele, lucru care îi asigură durabilitatea.
Un parfum e o poveste. De aceea mirosului lui trebuie să dureze.
SHOP THE STORY:
Foto: hepta.ro