Cum să îți îngrijești corespunzător buzele

Deoarece suntem preocupate mereu de îngrijirea tenului nostru, trebuie să nu uităm faptul că și buzele necesită atenție specială. Fiind foarte subțire, pielea din jurul ochilor și cea a buzelor are un grad mai mare de sensibilitate decât cea de pe restul feței și a corpului. Atunci când masăm produse hidratante pe aceste zone trebuie să aplicăm mult mai puțină presiune, mișcările trebuie să fie fine, de tapotare. Spre deosebire de zona ochilor, zona buzelor necesită și exfoliere periodică, însă nu una aspră.

Primul pas este să te asiguri că ai îndepărtat bine rujul sau orice rămășiță de machiaj de pe buze. Apoi, șterge buzele cu un prosop umezit în apă caldă, nu fierbinte.

Poți opta pentru scrub-uri sau măști speciale pentru buze sau le poți exfolia cu ajutorul unor ingrediente pe care le ai deja acasă.

Dacă îți dorești să achiziționezi tratament exfoliant și mască pentru buze, poți alege Exfoliatorul de buze de la ELF, un baton sub formă de ruj cu mici particule exfoliante, extrem de ușor de folosit și de purtat în poșetă. După ce îl masezi pe buze, îndepărtează surplusul cu ajutorul unui șervețel moale. Disponibil aici

Un alt baton de exfoliere a buzelor cu rezultate rapide și vizibile este ILIA Balmy Nights Lip Exfoliator, disponibil aici. Fiind mai intens, acest stick este recomandat pentru uzul înainte de culcare, pentru a avea timp să acționeze pe parcursul nopții, în timp ce dormi.

Dacă vrei să încerci să realizezi exfolierea cu elemente pe care le ai deja, cel mai probabil, acasă, poți încerca două variante – exfolierea cu ajutorul unei periuțe de dinți cu perii moi, pentru a fi sigură că nu este prea agresivă cu pielea buzelor sau masarea gentilă a unei combinații de miere cu zahăr brun pe suprafața acestora. Indiferent de varianta pentru care optezi, asigură-te că presiunea pe care o pui este moderată și nu agresează pielea.

După ce termini de exfoliat buzele, îndepărtează întotdeauna rămășițele de piele moartă cu ajutorul unui prosop moale, umezit în apă calduță.

Imediat după exfoliere, urmează etapa hidratării. Exact cum procedăm în cazul pielii de pe ten și corp, trebuie să procedăm și cu buzele. Pentru că oricât de fin ar fi tratamentul de îndepărtare a celulelor moarte de pe piele, buzele se simt ulterior ușor agresate, este foarte important să le protejăm și hidratăm cu un strat de balsam bogat în ulriuri și elemente nutritive pentru piele.

Cea mai comodă variantă și în acest caz, este cea a unui lip balm sub formă de stick. Este foarte ușor de purtat în geantă, nu ai nevoie de o oglindă ca să îl aplici și nu te murdărești pe mâini. Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF 30 este un balsam de buze intens hidratant cu ulei de cosos și factor de protecție care lasă buzele catifelate și le protejează împotriva radiațiilor UV, disponibil în magazinele Kiehl’s.

Dacă îți dorești un produs și mai hidratant, poți opta pentru balsamul Baume de Roose Nutri-Couleur de la BY TERRY, disponibil aici. Pe lângă elementele nutritive care hidratează în profunzime, acest balsam lasă buzele moi și adaugă o tentă discretă de culoare.