Cum să menții sănătatea părului vopsit

Obișnuiești să te vopsești lunar pentru că vrei că nuanța părului tău să arate mereu bine. Este sănătos să îl supui frecvent acestui proces? Iată ce spune specialistul!

„În funcție de serviciul de colorare, părul poate fi afectat mai mult sau mai puțin, în funcție de tipul vopselei folosite și al pigmenților conținuți. Dacă vorbim despre o vopsea demipermanentă sau semipermanentă, unde pigmenții se așează mai mult pe cuticulă sau în straturile cuticulare, putem vorbi despre un serviciu de colorare soft, care nu va afecta firul de păr. Vopseaua permanentă va ajunge în interiorul firului de păr unde poate transforma pigmenții naturali (în funcție de oxidantul folosit) și poate schimba textura firului de păr, mai ales atunci când vorbim despre blonduri”, spune Mihai Badin, stilist Wella Vision.

„Decolorarea este o tehnică mai complicată, care ar putea duce la subțierea firului de păr dacă nu sunt folosite produsele corespunzătoare (de exemplu dacă se folosește un oxidant mai puternic decât e necesar pentru obținerea culorii respective, sau dacă aplicarea nu e precisă). Din această cauză este recomandat ca tot ce ține de decolorat și blond să fie realizat doar în saloane”, recomandă stilistul.

Cum ajuți un păr degradat să își revină mai repede la starea inițială? „Hidratarea o să fie în continuare cuvântul cheie, pentru că atâta timp cât părul este hidratat și nu pierde apă, va fi elastic și nu se va rupe. Din fericire, produsele de colorare profesionale vin în ajutorul nevoilor părului, tocmai de aceea un păr vopsit cu un produs profesional este sănătos și își păstrează nuanța o perioadă mai lungă de timp” spune Mihai Badin.

Ce trebuie să eviți atunci când părul este vulnerabil ?

  • Evită colorările agresive sau decolorările. Dacă e musai să iți împrospătezi nuanța, ar fi indicat să folosești o vopsea fără amoniac, care să te protejeze.
  • Nu îl prinde în cozi foarte strânse sau în cocuri; toate aceste tensiuni vor agrava sensibilitatea părului;
  • Pieptănatul excesiv! Fiind fragil, acesta ar trebui pieptănat doar în timpul procesului de spălare, atunci când are o mască aplicată. Iar acest lucru ar trebui făcut cu un piepten cu dinții rari, pentru a evita ruperea;