Cum să-ţi alegi demachiantul în funcţie de ten

demachiere corecta

Cel mai important pas pentru îngrijirea tenului nostru este demachiarea. Eliminând impurităţile de la suprafaţa pielii, respectat consevent, această etapă obligatorie a ritualui de beauty contribuie la menţinerea  sănătăţii tenului. Fie că folosim machiaj sau nu, curăţarea prin demachiare este esenţială mai ales pentru aspectul general al pielii. Ȋn plus, ne ajută să evităm problemele cele mai neplăcute, cum ar fi comedoanele, porii măriţi, acneea sau iritaţiile la nivelul feţei.

O demachiare eficientă depinde de produsul pe care trebuie să îl folosească fiecare, în funcţie de tipul de ten – regulă pe care multe dintre femei o ignoră. Textura este la fel de importantă ca ingredientele, astfel că va trebui să acorzi atenţie ambelor elemente, în mod egal.

Dacă ai tenul normal, ar trebui să te orientezi către un lapte demachiant. Foloseşte dischete demachiante pentru a îl aplica, iar apoi clăteşte-te cu apă. Poţi aplica apoi şi o loţiune micelară pentru curăţarea tenului în profunzime.

Tenului mixt i se potriveşte un produs cu ingrediente speciale, care să răspundă tuturor nevoilor lui. Cea mai eficientă formulă pentru demachiant este spuma, care nu îl va usca şi nici nu îl va irita. Evită formulele de tip doi în unu şi optează pentru game dedicate acestui tip de ten. Ele tratează corespunzător tendinţa de îngrăşare a zonei T şi îngrijesc restul pielii astfel încât să nu se usuce excesiv.

Dacă ai tenul gras, trebuie să eviţi produsele cu baza uleioasă. Cel mai potrivit este un gel pentru curăţare, care se foloseşte cu apă şi se aplică direct pe ten. Pentru a curăta machiajul, ideal este să foloseşti întâi un demachiant bifazic doar pentru gene şi ruj, apoi să aplici gelul de curăţare pe întreaga faţă. La final, apa micelară poate completa o curăţare perfectă.

Pentru tenul sensibil este esenţial ca formula demachiantului să nu irite. Astfel, ea trebuie în primul rând să nu conţină alcool sau parfum. Recomandarea ideală este o cremă demachiantă cu ingrediente calmante, folosită cu blândeţe la nivelul întregii feţe. Dacă vrei să îţi protejezi şi mai mult tenul, poţi înlocui clătirea cu apa de la robinet prin pulverizarea unei ape termale.

Pentru zilele în care nu foloseşti deloc machiaj, te poţi demachia doar cu apă micelară, într-o formulă specifică tenului tău. Aplic-o pur şi simplu pe ten, cu o dischetă demachiantă. Secretul este că asigură o curăţare în profunzime a pielii şi nu necesită clătire. Este ideală în special pentru vară.

Foto: hepta.ro