Degustă Sardin. 2 ani de explorări culinare

Restaurantul Sardin a luat naștere în urmă cu 2 ani din pasiunea pentru gastronomie ce i-a determinat pe proprietari să creeze un restaurant italian cu iz mediteranean și bucătărie responsabilă. În acest loc puteți regăsi gustul mâncării autentice îmbinat cu dragostea pentru vin.

Pentru că Sardin nu a celebrat niciodată oficial ziua în care a apărut în București, s-a decis ca primul weekend din februarie să fie dedicat explorării și descoperirilor culinare, ca formă de celebrare a 2 ani de existență.

Cu această ocazie, pentru ziua de sâmbătă 2 februarie, a fost creat un meniu special de degustare compus în întregime din ingrediente artizanale, produse tradiționale de origini locale. Un meniu pe care vă invităm să îl savurați într-o experiență senzorială memorabilă la Sardin.

Ce veți putea gusta dacă faceți rezervarea din timp ? Chef bucătarul locație v-a pregătit :

ANTIPASTO  PIEMONTESE – branză picantă, ardei și vinete coapte, măsline, pâine prajită. O gustare clasică din Alpii Italiei ce datează din secolul al XVIII-lea.

TERINĂ DE FOIE GRAS – ficat de gâscă, ceapă, trufe, ulei aromatizat cu trufe, pain briosche. Pregătitaăcu calm în bucătăria noastră din ficat ce provine de la gâște crescute la sol și servita cu dulcețuri de casă ce respectă rețetele străvechi.

SUPĂ DE DOVLEAC – dovleac placintar, unt, ulei de măsline, cimbrișor. O cremă aurie al cărei gust inconfundabil te va purta în grădina bunicilor.

RISOTTO CU DOVLEAC ȘI TRUFE – orez Carnaroli, dovleac placintar, unt, parmezan Grana Padano stagionat 36 luni, ulei aromatizat cu trufe și trufe.

CARACATIȚĂ CU SUPĂ DE PRAZ – caracatiță, praz, cartofi, busuioc, ulei de mâsline. S-a asociat caracatița cu vestita supa Vichyssoise.

VRĂBIOARĂ DE VITĂ CU PIURE DE CARTOFI, TRUFE ȘI MORCOVI CARAMELIZAȚI – vrăbioara de vită maturată, piure de cartofi, morcovi, pastă de trufe. Savoarea acestui preparat e completată de sosul demi-glace obținut în 48 de ore de fierbere, la foc mic.

TARTA DE MERE – aluat, mere, înghețată de vanilie produsă în bucătăria noastră.

TARTA QUATRO FORMAGGI – brânzeturi tradiționale italienești, biscuiți făcuți în casă, cacao, miez de nucă, și zmeură. Practic am transformat pizza quatro formaggi într-un desert delicios. În locul blatului napoletan apare un crumble de biscuiți făcuți în casă. Un coulis de fructe înnobilează acest desert.

Toate acestea vor fi disponibile spre degustare doar SÂMBĂTĂ, 2 Februarie, în Bulevardul Mircea Vodă 39 H între ora 12:00 și 23:00, atât pentu prânz cât și brunch sau cină, iar prețul acestul meniu complet este de 120 lei / persoană.

Pentru rezervări: +4 0729 520 111.

Categorii Lifestyle