Dress Like A Millionaire: Cum faci o ținută să pară mai prețioasă decât este de fapt

hepta_2517108

La fel cum poţi face accesoriile cu preţuri accesibile să pară că sunt mult mai preţioase decât sunt (lucru despre care am vorbit aici), cu ajutorul a câteva trucuri stilistice simple, poţi face astfel încât haine tale (şi, de altfel, aspectul de ansamblu) să arate absolut senzaţional, chiar dacă nu ai cheltuit o avere. Iată cum:

— Optează pentru un mix de piese accesibile + piese de designer. Dacă nu eşti sigură în ce piese merită să investeşti versus piesele pe care e OK să le cumperi la preţuri cât mai accesibile, consultă ghidul nostru aici. Regula de bază este să investeşti în piese clasice, atemporale (blazere, cămăşi din mătase, pantaloni din stofă, mantouri din lână, etc.), şi să achiziţionezi din magazinele fast fashion piesele care au tendinţa să se demodeze rapid (în general piesele trendy”, care mai mult ca sigur nu vor mai fi la modă în sezonul următor, fiind înlocuite de altele). De exemplu, o ţinută simplă, compusă dintr-un top, pantaloni pană şi o pereche de slippers din piele, dar peste care adaugi un mantou din lână, nu va mai sugera normcore”, ci mai degrabă minimalism aristocratic”.

— Poţi aplica acelaşi truc în cazul accesoriilor şi al bijuteriilor. O geantă din piele, o pereche de pantofi cu toc care îţi vin ca turnat sau o bijuterie rafinată vor face ca aspectul de ansamblu să fie automat unul distins. Ca bonus, majoritatea accesoriilor şi bijuteriilor semnate de branduri de elită pot deveni chiar mai preţioase odată cu trecerea timpului, fiind o investiţie ce merită făcută (genţile şi eşarfele Hermès se vând la preţuri mult mai mari decât cele iniţiale după numai câţiva ani, la fel şi genţile Chanel, de pildă).

— În cazul pieselor la preţuri accesibile, evita să achiziţionezi modele care, de regulă, nu pot fi realizate impecabil cu un buget redus – detaliile din dantelă, broderiile complexe, aplicaţiile pe o parte mare din suprafaţa materialului, şi alte astfel de accente sunt în general dificil de produs la preţ mic, astfel încât mai mult ca sigur vor trăda faptul că sunt realizate pentru mass-market. În general, piesele minimaliste au tendinţa de a arăta ca şi când au costat mult mai mult decât preţul lor real.

— Tot în cazul pieselor la preţuri accesibile, verifică croielile pentru a te asigura că sunt drepte (cusăturile strâmbe fac automat ca o haină să arate ieftin, indiferent de materialul din care e realizată). În cazul pieselor imprimate (haine, precum şi pantofi sau genţi), ai grijă ca imprimeurile să fie simetrice, să se îmbine pe margini şi la nivelul buzunarelor/tocurilor.

— Ca regulă generală, ţinutele simple, minimaliste, eventual punctate de un singur element spectaculos, se traduc mereu printr-un aspect elegant şi rafinat (gândeşte-te la Grace Kelly, de pildă).

— Hainele care vin ca turnat compun automat un look impecabil, aşa că este de preferat să treci cu anumite piese (blazerele şi pantalonii din stofă, de exemplu) pe la un croitor pentru mici modificări (care nu ar trebui să coste deloc mult).

— Acordă atenţie lenjeriei – fără barete care strâng, linii de slip vizibile prin haine sau cupe care se disting prin materialul bluzei. După cum am spus şi mai sus, o apariţie impecabilă cere ca hainele să cadă pe siluetă că şi când au fost croite special pentru tine (chiar dacă nu este cazul), iar pentru aceasta, este foarte importantă baza” constituită de lenjerie. În general, este de dorit să achiziţionezi lenjerie de înaltă calitate, nu numai din punct de vedere estetic, ci şi pentru confortul personal.

— Chiar dacă nu ai multe haine în garderobă, învaţă cum să le mixezi pentru a compune mereu ţinute noi. Te poţi inspira din galeriile de street style, ori de la starurile care arată mereu impecabil. Fură” mici trucuri stilistice, precum moduri alternative de a purta o cămaşă (introdusă numai pe jumătate în talie, înnodată, etc.), maniere diverse de a purta un sacou, şi multe alte astfel de artificii care fac ca o piesă banală să arate inedit.

— Un truc simplu dar eficient – înlocuieşte nasturii cu aspect ieftin cu unii care arată elegant. Îi poţi procura de la mercerie şi înlocui chiar tu, în caz că te pricepi cât de cât la cusut, sau poţi apela la un croitor pentru ajutor.

— Deşi poate părea un sfat evident, o ţinută pare automat mai preţioasă în condiţiile în care nu are nicio urmă de defecte – cute, cusături destrămate, fire de aţă rebele. Tot în acest scop, este indicat să ai grijă de accesorii – păstrează pantofii, genţile şi bijuteriile în cutii separate, niciodată înghesuite în şifonier sau aruncate unele peste altele, şi îngrijeşte-le periodic cu produse speciale (cremă pentru produsele din piele, soluţii de curăţare pentru metal sau pietre (semi)preţioase, etc.)

Foto: hepta.ro