Ce înseamnă buze prea subțiri? Cine definește standardele ideale în acest caz? Medicul sau pacientul? Iată ce spune specialistul!
Frumusețea, definită prin calități bine notate în ultimii ani, a devenit un obiectiv. Dacă ar trebui să definim frumusețea folosind un singur cuvant, acela ar fi cu siguranță ‘echilibru’. Denotativ și conotativ. Un exemplu concret în acest sens este augmentarea buzelor, o intervenție tot mai solicitată atat din rațiuni pragmatice, cat ți din rațiuni estetice- un subiect despre care am discutat cu dr Amalia Anghel, specialist în dermatologie și dermatoestetică.
Suntem devotați ideii de frumusețe ca ‘echilibru’, ‘proporții’, ‘naturalete’ și folosim cele mai avansate soluții medicale ca instrumente menite să ajute, să repare, nu să debalanseze. Pentru că obiectivul final este să fii cea mai bună versiune a ta, în pielea ta, nu cea mai reușită versiune a altcuiva. Tocmai de aceea, dialogul este necesar, precum și ochiul critic al medicului specialist care iți va analiza trăsăturile, forma facială și iți va propune soluția optimă de augmentare a buzelor astfel încat reacția celor din jur să fie ‘Nici nu mi-am imaginat că nu sunt naturale!’, spune specialistul.
Între dorință și necesitate
Oricare ar fi motivul, acesta se bazează pe o realitate greu de ignorant: atunci cand interacționăm cu o persoană, o analizam de sus în jos, de la chip la pantofi. Nu e de mirare că buzele au un impact major și un rol deosebit de important la nivel facial. Tocmai de aceea este cât se poate de normal să ne dorim buze frumoase.
În acest context al dorinței sunt două aspecte importante de luat în calcul: tipul și calitatea acidului hialuronic, posibilele reacții adverse sunt corelate cu acest aspect și medicul, specializat în tehnici de injectare, rezultatul final, natural, menținand echilibrul, fiind dependent de această calitate a injectorului. Mai mult, inclusive pentru această procedură, considerate simplă, sun posibile reacții adverse grave, precum necroza, dacă injectarea se produce intravascular, în interiorul unui vas cand tehnica este efectuată de o persoană nespeciaizată.
Asta presupune, că de la caz la caz, să rezolvam prin injectarea acidului hialuronic probleme precum: asimetria buzelor, augmentarea lor atunci cand sunt prea subțiri sau umplerea spațiilor goale care afectează modul în care vorbim sau zâmbim., spune medicul.