Am auzit de multe ori că „asta nu e… treabă de fete”. Și ni s-a spus de prea multe ori că unele meserii se conjugă mai bine la genul masculin. Sau ni s-au făcut prea multe complimente care ne vizau doar calitățile fizice. Prea frumoasă ca să fii astronaut? Prea plinuță ca să fii topmodel? Prea delicată ca să lucrezi într-un atelier auto? Exemplele ultimelor ani au dărâmat toate miturile. Așa că prin campania Frumusețea Mea. Alegerea Mea Dove a ales să spună lucrurilor pe nume. Și să aducă în prim-plan provocările actuale pe care le întâmpină femeile în legătură cu propria lor frumusețe și cu alegerile lor. Iar noi, Alina Aliman și Sabina Aur, din echipa A List Magazine, am decis să facem la fel. Așa cum a făcut-o și Cristiana Oprea – pilot debutant de raliu (foto sus). „Mi-au spus că nu-i de mine. Că e prea periculos pentru o fată, că sunt riscuri, competiție, accidente…, că poate nu o să mă descurc. Lumea spune că sunt prea delicată să fiu pilot de raliu. Dar eu spun că pasiunea mea îmi dă puterea de care am nevoie pentru a-mi urma visul. Sunt Cristiana Oprea și sunt pilot debutant de raliu.”
De ce e nevoie să spunem… Beauty on my own terms?
Pentru că… 8 din 10 femei consideră că este important să fie mulțumite de trăsăturile lor faciale pentru a se simți încrezătoare.
Pentru că… pentru a avea încredere în sine, 9 din 10 femei consideră că este important să faci ceea ce-ți place cu adevărat.
Pentru că… jumătate dintre femei se simt judecate de cei din jur pentru felul în care arată.
Pentru că… 7 din 10 femei și-ar dori ca mass-media să aducă în prim plan frumusețea feminină în toată diversitatea ei, indiferent de vârstă, rasă, formă sau mărime.
Pentru că… 7 din 10 femei primesc mai multe complimente legate de aspectul fizic decât legate de eforturile, reușitele sau meritele lor.
Noi spunem: #MyBeauty#MySay
„De când mă știu, am stat mai mult în medii în care majoritari erau băieții. Și, vrând-nevrând, m-am văzut nevoită să-mi măsor forțele cu ei, indiferent dacă era vorba despre un meci de baschet, despre întrecerile pe patine sau, după 18 ani, despre mașini. Ei bine, și dacă la baschet mă ajuta și înălțimea să marchez destul de bine, dacă pe patine stăteam de la 3 ani și puteam să fac față alergăturilor, în ceea ce privește mașinile… Mi-au spus mereu că nu voi putea să conduc ca un băiat, că în nici un caz n-o să știu să schimb o roată și că ar fi bine să-mi cumpăr o mașină drăguță, de fete, pentru că oricum n-o să sesizez diferența dintre un motor sport și unul economic. Ce să spun? Am condus până acum (probabil) milioane de kilometri pe toate drumurile planetei, am schimbat roți și pe ploaie și am ieșit cu mașina din drumurile cele mai înfundate cu noroi. Am fost la câteva cursuri de condus defensiv, am mai prins câteva trucuri de la piloții invitați la test-drive-urile la care am participat de-a lungul anilor. Și, stând mereu alături aceeași prieteni pasionați… am învățat și care sunt diferențele între motoare și generații de mașini. Ba chiar (dovada supremă de încredere) îmi împrumută, fără stres și grijă, mașinile lor.” – Alina Aliman, redactor șef A List Magazine
„Mi-a plăcut mereu să învăț ceva nou. Chiar dacă am urmat Liceul de Muzică «George Enescu», Conservatorul și deși instrumentul principal a fost vioara, mi-a plăcut să încerc și să țin ritmul la tobe sau să cânt câteva acorduri la mandolină chiar dacă, la prima vedere, ar părea că au aceleași reguli. Dar mereu mi-a plăcut să mă uit la clipurile muzicale ale diverselor trupe (fie ele rock sau hip-hop). Și mi s-a părut fascinant cum poți edita părțile de muzică cu imaginea și le poți combina într-un mod atât de interesant încât la final să iasă un clip cu milioane de vizualizări în toată lumea. Mi-am zis la un moment dat că aș putea încerca și eu. Evident, au fost voci prin jurul meu care încercau să mă descurajeze, să-mi spună că poate fi plictisitor sau că o fată e mai visătoare și că n-aș avea răbdarea să ascult de șapte ori aceeași bucată de înregistrare încercând să găsesc cel mai bun sunet. Dar eu știu că și cântatul la vioară e foarte riguros și că ai nevoie de multe ore de practică și de atenție la fiecare sunet în parte, așa că, până la urmă, am încercat să fac un montaj. Am citit tutoriale, am montat un clip, am fost la un curs de editare video, am studiat și n-am lăsat pe nimeni să mă descurajeze. Și am făcut din asta un job.” – Sabina Aur, Editor Video A List Magazine
Povești care ne inspiră
În România, campania Dove aduce în prim plan trei românce, fiecare cu o poveste plină de inspirație: Cristiana Oprea – pilot debutant de raliu, Adina Aniculăesei – pilot comandant de aeronavă, și Cristina Dorcioman – arbitru profesionist de fotbal. Pentru toate cele trei ambasadoare Dove, frumusețea este o alegere personală și sursa lor de încredere.
Adina Aniculăesei: „Când eram mică îmi spuneau că sunt prea visătoare și cu capul în nori. Că poate va fi prea dificil. Lumea spunea că nu voi rezista nici măcar o oră. Acum am peste 8.000 de ore de zbor și nu mă voi opri aici. Sunt Adina Aniculăesei și sunt pilot comandant de aeronavă.”
Cristina Dorcioman: „Ziceau toți că e imposibil, că o femeie nu are ce căuta în fotbal, dar m-am ambiționat și am ajuns să arbitrez. Lumea spunea că nu mă voi putea impune în fața unui stadion întreg, eu spun însă că acolo, în teren, sunt un ARBITRU. Nu o ARBITRĂ. Sunt Cristina Dorcioman și sunt arbitru profesionist de fotbal.”
Spune-ți și tu povestea!
Dove este primul brand care a vorbit despre „frumusețea adevărată”, frumusețea autentică, naturală, unică. Anul acesta, Dove aniversează, la nivel global, 60 de ani de frumusețe adevărată și își continuă misiunea.
Poți participa tu la campania Frumusețea Mea. Alegerea Mea și poți împărtăși celorlalți poveștile tale, pe www.doveclub.ro (între 20 februarie – 20 martie 2017).
Ascultă povestea Cristiana Oprea, AICI