Gazpacho de pepene roşu

În zilele toride, sunt recomandate felurile de mȃncare simple, uşor de făcut şi care necesită cât mai puțin timp în bucătărie. Unul dintre aceste feluri de mȃncare este o supă răcoritoare, foarte gustoasă, perfectă pentru această vară. Gazpacho de pepene roşu, cu castraveţi şi roşii proaspete, cu iz discret de lămȃie, aromatizat cu busuioc, este recomandarea lui Adrian Hădean pentru sezonul estival.

Alegeţi din piaţă un pepene mic şi zemos, un ardei gras roşu, cȃţiva castraveţi şi roşii foarte coapte, de grădină. Tot ceea ce vă mai trebuie este să dispuneţi de o jumătate de oră matinală, necesară pentru pregătire şi preparare, deoarece supa gazpacho trebuie să stea la rece cȃteva ore bune înainte de a fi mȃncată.

Ingredientele pentru gazpacho de pepene roşu

(pentru 4 persoane)

  • 1 ardei gras roşu mic
  • 1 haşmă mică
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 500 g pulpă de pepene roşu
  • 250 g roşii foarte coapte
  • 250 ml suc de roşii
  • 2 castraveţi
  • 1 legătură mică de busuioc proaspăt
  • 1 tulpină mică de iarbă lămȃioasă sau coajă rasă de lămȃie
  • 1 lingură de oţet balsamic
  • sare şi piper proaspăt măcinat
Pregătirea legumelor

De-abia am aşteptat să pot face piaţa şi să cumpăr pepene roşu şi roşii de-ale noastre – eu le prefer pe cele din soiul „Inimă de bou”. Am ales un pepene zemos şi roşii foarte coapte. Am gătit legumele imediat după ce le-am cumpărat, fără să le ţin în frigider, la fel cum procedez cu toate legumele şi fructele de sezon, căci doar aşa le-am simţit toată aroma.

Mai întȃi, am tocat mărunt ardeiul şi ceapa şi le-am călit cȃteva minute în ulei. Apoi, am curăţat celelalte legume. Am tăiat în cuburi mari castraveţii decojiţi şi roşiile. Am tăiat în două tulpina de iarbă lămȃioasă şi am zdrobit uşor jumătăţile, cu lama cuţitului, pentru a li se elibera mai uşor aroma. Nişte coajă rasă de lămȃie ar fi înlocuit foarte bine iarba lămȃioasă.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Categorii Lifestyle