Gogoși umplute cu lemon curd. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Pentru astăzi, Adrian Hădean recomandă un desert clasic reinterpetat- gogoși umplute. Rețeta, în cele ce urmează!

Ingrediente pentru gogoși:
  • 560 gr făină pentru cozonaci
  • 80 gr de zahăr
  • 10 gr sare
  • 240 ml lapte călduț
  • 80 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 2 ou
  • 1,5 litri ulei (pentru prăjit)
Mod de preparare: Pregătire aluat gogoși

În bolul unui robot de bucătărie punem făina, împreună cu sarea și zahărul. Punem apoi si celelate ingrediente și pornim robotul de bucătărie la viteză medie, timp de 10 minute. Aluatul trebuie să fie unul moale și elastic. Acoperim bolul, cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit pentru 2 ore, într-un loc călduț. Între timp ne ocupăm de lemon curd.

Categorii Lifestyle