Greșeli pe care să le eviți atunci când te machiezi – partea a 2-a

În prima parte a acestui articol am discutat despre greșeli des întalnite în rutina de machiaj a femeilor, în special despre greșelile de la nivelul bazei – fond de ten, corector, pudră, blush, iluminator, bronzer. După ce ne asigurăm că avem o bază armonioasă, putem trece la machiajul ochilor, buzelor, sprâncenelor și mici detalii care îți pot îmbunătăți rutina de makeup.

Sprâncene

Sprâncenele reprezintă un subiect delicat, deoarece greșelile în machiaj de la nivelul sprâncenelor sunt unele dintre cele mai întalnite. Forma sprâncenelor diferă în funcție de mai mulți factori – forma lor naturală, desimea firelor de păr, forma feței și preferințe personale. Sprâncenele încadrează chipul, au un rol crucial în expresivitatea noastră, așadar, după ce stabilim aspectele menționate anterior, este bine să luăm în considerare evitarea următoarelor greșeli des întalnite:

Conturarea excesivă – atunci când aplici o cantitate mult prea mare de produs, nu faci decât să încarci inutil firele de păr, dacă îți dorești un look bold, alege o nuanță mai închisă a produsului cu care îți conturezi sprâncenele.

O altă greșeală este aplicarea unei cantități mari de produs pe prima parte a sprâncenei, mai precis accentuarea sa și conturarea prea grafică a acesteia. În mod natural, sprâncenele sunt mai puțin dese în colțurile interne și mai accentuate către exterior, așadar, dacă creezi o formă mult prea grafică și dozezi prea mult produs, va arăta complet nenatural și neomogen. Aplică puțin produs și uniformizează-l bine, plasează pigment numai acolo unde sunt spații goale.

Ochi

Unele dintre cele mai întâlnite greșeli în machiajul ochilor sunt cele legate de blending și eyeliner. Atunci când aplicăm fardul, este ideal să dozăm intensitatea treptat. Dacă aplicăm o cantitate mare de fard închis direct pe pleoapă, riscăm să se formeze pete care nu se mai pot uniformiza ulterior. Aplică fardul puțin câte puțin și uniformizează-l cu o pensulă de blending.

Atunci când vorbim de eyeliner, una dintre greșeli este trasarea integrală a acestuia cu ochiul închis. Aspectul pleoapei se modifică vizibil atunci când deschidem ochii, de aceea trebuie să ne asigurăm că linia de tuș arată bine atât cu ochii închiși, cât și cu ei deschiși. Este ideal chiar să ne trasăm un ghid de direcție a liniei de eyeliner cu ochiul deschis, iar apoi, când închidem ochii, să umplem numai spațiile goale.

Buze

La acest capitol sunt întâlnite des două tipuri de greșeli – exagerarea conturului buzelor într-un mod nenatural sau, la polul opus, micșorarea lor prin umplerea parțială cu ruj.

Pigmentul și conturul natural al buzelor diferă de la persoană la persoană, la unele sunt mai vizibile, mai accentuate, la altele mai puțin. Chiar dacă ne conturăm sau nu buzele cu creion, trebuie să avem grijă ca atunci când aplicăm rujul să acoperim complet suprafața acestora (chiar dacă conturul pare a fi culoarea pielii, acesta face parte din buze și trebuie umplut). Pe de altă parte, nu trebuie să facem exces colorând prea mult peste linia naturală a buzelor deoarece vom obține un efect complet nenatural.

Foto sus hepta.ro