Greșeli pe care să le eviți atunci când te machiezi – partea 1

Produsele cosmetice sunt menite să ne aducă un avantaj, nu dimpotrivă. De multe ori se întâmplă să aud păreri negative, chiar critice, cu privire la anumite produse de machiaj, chiar și legat de produsele pe care eu le folosesc și îmi plac. Desigur, cu toții suntem diferiți, avem nevoi și preferințe diferite, însă am stat să mă gândesc care altul poate fi motivul pentru care există posibilitatea să nu ne placă un produs, cu excepția situației în care acesta chiar nu este bun – modul de folosire. Modul în care ne aplicăm machiajul poate determina atât agrearea sau respingerea anumitor produse, cât și rezistența și aspectul lor pe ten.

Machiajul feței:

Începe prin a te asigura că lumina la care urmează să te machiezi este una uniformă și neutră, nici prea rece, nici prea caldă. Cea mai bună lumină la care te poți machia este lumina de zi, așa că dacă nu ai o oglindă aproape de fereastră, ia una portabilă și așează-te în fața geamului.

Aplicarea bazei

Aplicarea fondului de ten prin mișcări de frecare și neuniformizarea acestuia pe ten este una dintre cele mai întâlnite greșeli de machiaj. Nu are importanță cu ce preferi să aplici fondul de ten, fie că folosești degetele, pensula sau un burețel Beauty Blender (asigură-te că este umed atunci când îl folosești, altfel nu va face decât să absoarbă produsul în el), important este să îl aplici prin mișcări de tapotare și să te asiguri că este bine uniformizat, nu numai pe ten, ci și pe gât și urechi. Nimeni nu își dorește acel aspect de mască, în plus, atunci când aplici baza prin mișcări de frecare, nu faci decât să muți produsul dintr-o parte în alta și să îi micșorezi gradul de acoperire.

Selectarea zonei de aplicare a corectorului sub ochi este o altă greșeală des întâlnită. Am observat că multe femei își aplică concelerul chiar până sub genele de jos, fapt care determină strângerea acestuia în toate liniile fine și încărcarea inutilă a zonei ochilor. Atunci când îl aplici, dozează o cantitate mai mare de anticearcăn acolo unde se formează o adâncitură, în colțul intern și pe zona de sub ochi,. Sub gene trebuie să fie cea mai mică cantitate posibilă, aplică numai ce rămâne pe burețel sau pensulă, iar dacă ți se pare că este prea mult, tapotează cu degetele pentru a elimina excesul.

Fixarea machiajului cu pudră se face tot prin mișcări de tapotare, atât pentru mărirea rezistenței, cât și pentru păstrarea bazei. Dacă aplicăm pudra prin mișcări de frecare, nu vom face decât să mișcăm fondul de ten, fapt care duce la formarea petelor, în plus, dacă nu presăm pudra pe ten, aceasta va zbura la primul vânt de afară.

Plasarea greșită bronzerului, blush-ului și a iluminatorului îți poate crea mai multe dezavantaje decât atunci când nu aplici deloc aceste produse. Am observat că există o tendință de a le aplica mai jos decât trebuie, de asemenea, acestea nu trebuie să se suprapună, ci să se piardă discret unul în altul. Spre deosebire de pudra de contur, bronzerul se aplică pe zone mai extinse, însă plasarea trebuie să fie aleasă cu mare atenție. Atunci când privești în oglindă, vei observa adânciturile care se formează natural sub pomeți, acolo trebuie să plasezi bronzerul, pierzându-l ușor în sus, iar apoi adaugă un strop pe linia părului, pe nas și pe bărbie. Blush-ul este următorul produs care va face trecerea dintre bronzer și iluminator. Aplică-l pe mărul obrajilor și uniformizează ușor marginile, nu îl aplica în aceeași zonă în care se află pudra bronzantă. Iluminatorul se distribuie pe cele mai înalte puncte ale feței – pe vârful pomeților și opțional, o cantitate mică pe nas, sub sprânceană, deasupra acesteia, în colțurile interne ale ochilor și pe bărbie.

Fii pe fază pentru partea a doua în care vom corecta greșelile de la nivelul ochilor, buzelor și sprâncenelor!

Foto: hepta.ro, Claudia Neacșu