Înghețată din doar trei ingrediente? Se poate! Și pe deasupra mai e și fără lactate sau ouă (adică vegana sau de post). Prăjiturela ne propune astăzi un desert răcoritor din fructe congelate și un praf de făină de cocos.
4 banane bine coapte
100 de g afine/căpșuni/mango/zmeură
1 lingură făină de cocos (optional – daca nu va place gustul sau textura, puteți să nu o adăugați)
câteva linguri de apă.
Mod de preparare: Mai întâi, curățăm bananele și le tăiem felii, apoi le congelam pentru minim 2 ore (de preferat peste noapte). Cu restul fructelor procedăm la fel – le congelăm (sau le putem lua direct congelate). Scoatem fructele de la congelator, apoi le adăugăm într-un blender împreună cu făina de cocos (dacă decidem să o folosim) și 4 linguri de apă. Mixăm totul până obținem o textură cremoasă. Dacă observăm că nu obținem o compoziție cremoasă, mai adăugăm 3-4 linguri de apă. După mixare, punem compoziția într-o caserolă și o dăm la congelator pentru 30 de minute.