
Adi Hădean ne recomandă o rețetă veche. A fost inclusă într-o carte de bucate din 1842, scrisă (și aparent și testată) de Mihail Kogalniceanu. Apăi, dacă boierii moldoveni se delectau cu așa ceva, noi de ce nu?! Iată rețeta de zalatină de zmeură (adică jeleu de zmeură), adaptată puțin vremurilor noastre.
Și în carte zice așa:
Ingrediente zalatina de zmeură
- o jumătate ocă de zmeură ( ceea ce înseamnă aproximativ 700g)
- zama de la 4 lămâi (eu am pus zeama de la o lămâie si coaja rasă fin de la 2 lămâi netratate)
- 60 de dramuri de zahăr (aproximativ 190g)
- 10 dramuri clei fiert (adică gelatină; un plic este suficient)
- Și pentru un plus de textură, am mai adăugat doua straturi.
Ingrediente zalatină de lapte
- 400ml de smântână dulce
- 120g de zahăr
- 3 linguri de lapte rece
- un plic de gelatină
CITESTE RETETA COMPLETA AICI!