De-a lungul anilor, ca beauty writer, am aflat de anumite proceduri cu mult înainte ca acestea să devină populare. Îmi amintesc reacţiile celor din jur acum zece ani, când le vorbeam despre intervenţii de alungire a picioarelor, în urma cărora câştigai câţiva centimetri în plus şi păreai mai înaltă. Sau câte controverse am stârnit discutând despre fillere, care aveau să şteargă cearcănele, lentile de contact permanente care schimbau culoarea irisului sau abdominoplastii cu laser. Şi probabil, aceleaşi priviri mirate le-aş întâlni şi azi, dacă le-aş vorbi despre cea mai nouă şi mai solicitată intervenţie în SUA: lifting-ul buzelor.
Chiar dacă la prima vedere, intervenţia pare un moft, medicii esteticieni de peste ocean ne asigură că nu e deloc aşa. Odată cu trecerea anilor, oasele feţei noastre se retrag, ceea ce face ca pielea să devină laxă. Drept urmare, buza superioară poate deveni mai subţire, ceea ce automat ne face să arătăm mai în vârstă. În astfel de situaţii, un lifting al buzelor poate face diferenţa.
Deşi sună înfricoşător, procedura necesită o intervenţie chirurgicală minoră. Unii ar spune că merită să îţi înfrângi temerile întrucât la final, te ajută să-ţi recapeţi aspectul tânăr al chipului. Alţii nici nu vor să audă de o incizie (chiar dacă e ascunsă sub nas), de ridicarea buzei superioare, de 21 de zile de vânătăi şi de anestezie locală.
Indiferent de ce reacţii stârneşte lifting-ul buzelor, dintr-un interviu cu doctorul Goldberg, un medic estetician american cu experienţă, care practică intervenţia pe pacienţii săi, am reţinut că nu doar volumul şi ridurile din jurul buzelor ne trădează vârsta. Lungimea acestora, grosimea liniei definitorii şi culoarea sunt semne la fel de evidente. Şi chiar dacă momentan, o astfel de operaţie nu prezintă mare interes, specialiştii susţin ca va deveni la fel de banală ca o procedură de mărire a buzelor.
Foto: hepta.ro