Meniu skinny

kale+++mustard+muffins+-+what's+cooking+good+looking

Create de către unii dintre cei mai apreciaţi food bloggeri din lume şi testate de critici culinari de prestigiu, aceste reţete au un gust decadent, mai puţine calorii şi un design care va lăsa invitaţii cu gura căscată.

i am food blog

Mini-conuri California Sushi

Pentru şase conuri

  • 2 foi de nori
  • 200 grame orez de sushi fiert
  • 6 frunze de shiso
  • 1 castravete japonez tăiat julienne şi cu seminţele scoase
  • ½ avocado tăiat felii
  • 200 grame carne de crab mărunţită
  • 1 lingură maioneză japoneză kewpie
  • 1 lingură tobiko (icre de peşte zburător)
  • seminţe de susan prăjite pentru garnisire
  • wasabi, sos de soia şi ghimbir murat pentru servire

(Găseşti toate ingredientele ȋn magazinele cu specific asiatic sau ȋn cele de hrană sănătoasă.)

Taie foile de nori ȋn trei ȋn aşa fel ȋncât să obţii 6 foi dreptunghiulare. Aşază foile cu partea lucioasă ȋn jos. Presează apoi 1- 2 linguri de orez ȋn partea stângă a foii. Ȋncearcă să aşezi orezul ȋntr-o formă cât de cât pătrată. Adaugă o foaie de shiso, apoi castravete, avocado, puţin crab şi maioneză kewpie. Ȋmpătureşte foaia de nori din colţul stâng şi rulează pe diagonală pentru a forma un con. Foloseşte o boabă de orez pentru a lipi foile dacă vezi că se desprind ȋn anumite zone. Asezonează cu tobiko şi seminţe de susan prăjite şi serveşte cu wasabi, sos de soia şi ghimbir murat!

Via I Am a Food Blog  http://iamafoodblog.com/mini-california-sushi-cones/

golden+bell+pepper+soup+++avocado+++puffed+rice+-+what's+cooking+good+looking

Supă cremă de ardei gras galben cu avocado şi coriandru

Pentru 4 -6 porţii

  • 8 linguriţe ulei de măsline extra-virgin
  • 1 ceapă mică mărunţită
  • 2 morcovi medii tăiaţi cubuleţe
  • 1 tulpină de apio mărunţit (sau puţină ţelină)
  • 8 ardei graşi galbeni (sau portocalii sau roşii) tăiaţi cubuleţe
  • 1 cartof dulce fără coajă şi tăiat cubuleţe
  • 500 ml supă de legume strecurată
  • 1 lingură de măghiran tocat fin
  • sare şi piper
  • dressing-uri opţionale:  1 avocado felii / o mână de coriandru sau pătrunjel / crutoane / orez la abur

Ȋntr-o oală mare ȋncălzeşte uleiul la foc mediu şi adaugă ceapă, morcovi, apio sau ţelină, puţină sare şi piper. Lasă pe foc până când legumele se ȋnmoaie. Adaugă ardeii şi găteşte aproximativ 6 minute, apoi cartoful dulce şi toarnă zeama de legume. Lasă să fiarbă cam 20 de minute. Pasează supa la blender după ce s-a mai răcit.

Via What’s Cooking Good Looking http://www.whatscookinggoodlooking.com/whats-cooking-good-looking/2016/4/5/golden-bell-pepper-soup-avocado-puffed-rice

kale+++mustard+muffins+-+what's+cooking+good+looking

SERVEŞTE SUPA CU… Brioşe cu seminţe de muştar şi kale

Pentru 12 brioşe

  • 1 ceapă mare mărunţită
  • 200 grame seminţe dovleac
  • 100 grame făină de hrişcă
  • 100 grame făină de orez
  • 70 grame făină de migdale
  • 35 grame răzătură de brânză dură de capră
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ½ linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă praf de seminţe de muştar râşnite
  • ¼ linguriţă de sare
  • 345 ml lapte de cocos
  • 60 ml ulei de struguri (sau orice alt ulei; şi ȋncă puţin pentru a unge tava şi a căli ceapa)
  • 2 linguri muştar de Dijon
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 120 grame kale tăiat mărunt (cam 3 -5 frunze)
  • 4 linguri seminţe de floarea soarelui sau dovleac pentru a presăra pe brioşe

Ȋncălzeşte cuptorul la 200 grade şi unge tava de brioşe cu ulei. Ȋntr-o tigaie căleşte ceapa cu o lingură de ulei până când se caramelizează, apoi lasă la răcit. Râşneşte 160 grame seminţe de dovleac sau sfărâmă-le ȋntr-un mojar şi prăjeşte restul de seminţe cam 3-4 minute, nu mai mult. Ȋntr-un bol mare combină seminţele râşnite şi seminţele prăjite, făinurile, brânza, praful de copt, bicarbonatul, seminţele de muştar râşnite şi sarea. Ȋntr-un alt castron bate cu mixerul la viteză mică laptele de cocos, uleiul, muştarul şi sosul Worscestershire. Toarnă treptat ingredientele amestecate cu mixerul peste cele uscate şi omogenizează compoziţia cu o fruculiţă adăugând şi frunzele de kale mărunţite. Compoziţia trebuie să fie puţin fluidă şi să aibă bule de aer, altfel nu va creşte.

Pune coca ȋn tavă, presară seminţe de dovleac şi scoate brioşele după cam 20-25 de minute până când prind o culoare de un auriu ȋnchis (sau fă testul scobitorii). Lasă-le la răcit şi serveşte-le cu delicioasa supă-cremă de ardei galbeni.

Via What’s Cooking Good Looking http://www.whatscookinggoodlooking.com/whats-cooking-good-looking/2014/6/26/kale-mustard-muffins-from-the-vibrant-table

chicken-tikka-masala

Pui Tikka Masala

Pentru 2 porţii

  • 450 grame pui Tandoori
  • 4 linguri unt
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • 2 linguriţe usturoi tocat mărunt
  • 120 ml pastă de tomate
  • 2 linguri de praf de chili
  • ½ linguriţă Garam Masala
  • 2 linguri ketchup
  • ½ linguriţă zahăr
  • Sare, piper
  • 120 ml apă
  • 4 linguri frişcă lichidă
  • 2 crenguţe de coriandru (doar frunzele tăiate mărunt)

Taie puiul Tandoori ȋn cubuleţe (găseşti reţeta aici http://rasamalaysia.com/tandoori-chicken/) şi lasă-le ȋntr-un bol. Pune o tigaie pe foc cu untul, adaugă ghimbirul şi usturoiul şi sotează cam 1 -2 minute. Toarnă pasta de tomate şi pudra de chili, apoi amestecă bine. Adaugă cubuleţele de pui ȋmpreună cu Garam Masala ȋn tigaie şi lasă pe foc cam 10 minute. Nu uita să acoperi cu un capac. Adaugă ketchup-ul, zahărul, sarea şi apa şi lasă la fiert ȋncă 3 minute. Ia tigaia de pe foc, toarnă frişca lichidă şi mixează toate ingredientele. Pune puiul Tikka Masala pe un platou şi garniseşte cu coriandru sau pătrunjel.

Via Rasa Malaysia http://rasamalaysia.com/chicken-tikka-masala-recipe/2/

CAKE_platedfinal2(pp_w745_h1117)

Mini-torturi de ciocolată raw cu mousse de ciocolată şi Earl Grey

Pentru 4 – 6 porţii

Pentru blatul de ciocolată raw:

  • 125 grame alune de pădure crude (hidratate ȋn apă cel puţin două ore; scurge apa)
  • 180 ml sirop de arţar
  • 120 ml apă filtrată
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 125 grame cacao crudă (poţi folosi şi din cea obişnuită)
  • 150 grame făină de migdale foarte fină
  • ½ linguriţă sare

Pentru spuma de ciocolată Earl Grey:

  • 340 grame caju (hidratat ȋn apă cel puţin două ore; scurge apa)
  • 1 nucă de cocos verde rasă
  • 2 linguriţe pudră de cacao crudă (sau obişnuită)
  • 1 ½ linguriţă extract de vanilie
  • 118 ml sirop de arţar
  • 177 ml ceai concentrat Earl Grey
  • 177 ml ulei extra-virgin de cocos (ȋn stare lichidă)
  • sare

Pentru sosul de ciocolată:

  • 1 ½ linguriţă ulei extra-virgin de cocos (ȋn stare lichidă)
  • 2 linguriţe sirop de arţar
  • 2 linguriţe pudră de cacao raw
  • Puţin extract de vanilie
  • Pentru decorat foloseşte bobiţe de rodie şi ȋngheţată de vanilie

Prepară tortul: Combină alunele de pădure cu siropul de arţar, vanilia şi apa ȋntr-un blender şi mixează până când se formează o masă omogenă. Ȋntr-un bol mare amestecă pudra de cacao şi făina de migdale (cernute ȋn prealabil) şi sarea. Adaugă siropul de arţar şi crema de alune de pădure din blender şi mixează bine. Toarnă şi nivelează compoziţia ȋntr-o tavă pe o hârtie de copt ȋn aşa fel ȋncât să obţii o grosime de cam 1,50 cm. Ori pui compoziţia ȋn deshidrator cam 24 de ore la 115 grade, ori o laşi pe calorifer sau o coci la cuptor la cam 200 de grade timp de 35 – 45 de minute, până când nu se mai lipeşte coca de scobitoare. Acoperă blatul cu folie de plastic şi pune-o la frigider cam 24 de ore.

Prepară crema: Combină caju, cocos, pudra de cacao, extractul de vanilie, sarea, siropul de arţar şi ceaiul Earl Grey ȋn blender şi pulsează până când obţii o pastă omogenă. Cu blenderul la cea mai mică viteză deschide capacul şi toarnă uleiul de cocos lichid. Pulsează pentru a combina ingredientele şi apoi toarnă compoziţia ȋntr-un bol şi acoperă cu folie de plastic. Las-o la frigider cel puţin patru ore.

Asamblarea: Taie blatul ȋn 12 cerculeţe sau pătrăţele, cum doreşti. Aşază pe o tavă cu hârtie de copt patru discuri de blat, pune deasupra câte o lingură generoasă de cremă şi lasă-le la congelator cam 10 minute. Scoate-le şi adaugă ȋncă un strat de blat şi un strat de cremă, apoi pune la congelator din nou ȋncă 10 minute. Scoate din nou tava şi adaugă ultimul strat de cremă şi pe cel de blat şi lasă mini-tortuleţele la congelator până la servire.

Pentru sosul de ciocolată: Bate cu mixerul sau telul ingredientele chiar ȋnainte de servire.

Via The First Mess http://www.thefirstmess.com/2013/02/27/raw-vegan-chocolate-cake-recipe-earl-grey-chocolate-mousse/

spritzer

Cocktail cu gin, afine, mentă şi castravete

Pentru un cocktail

  • 32 grame de afine (cam şase)
  • 5 – 6 linguriţe sirop de mentă şi castravete
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 60 ml gin
  • 90 ml apă minerală
  • gheaţă

Pentru sirop, pune ȋntr-o tigaie zahăr cu apă şi ia de pe foc după ce s-a topit zahărul, adaugă cam şase frunze de mentă proaspete şi câteva felii de castravete şi lasă la “infuzat” cam 30 de minute, apoi strecoară siropul. Fă afinele piure, adaugă siropul, sucul de lămâie, ginul, umple paharul cu gheaţă, toarnă apa minerală şi amestecă bine. Garniseşte cu mentă.

Via Kristan Raines https://kristan-raines-y1t8.squarespace.com/new-blog/2015/8/24/blackberry-mint-cucumber-gin-spritzer

Categorii Lifestyle