Mousse fructat. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Desertul acesta este cremos și aerat, de nu îți mai trebuie altceva. E perfect și pentru cei mici, fiind o rețetă fără adaosuri, ci numa’ fruct și smântână. Puțin zahăr pentru cei iubitori de dulce, ca mine. Se poate și fără.

Ingrediente mousse de zmeură
  • 150 g de zmeură
  • 20 g de zahăr
  • O lingură de suc de lămâie
  • 170 g de smântână pentru frișcă
Mod de preparare

Am început prin a fierbe la foc mic pentru 3 minute zmeura cu zahărul și zeama de lămâie. Apoi am  luat sosul de zmeură de pe foc și l-am strecurat de semințe, pastrând pulpa. Separat, am mixat bine smântâna pentru frișcă până s-a întărit puțin.  După ce s-a răcit sosul de zmeură, la 30 de grade, l-am amestecat cu smântâna ușor de la exterior spre interior, cu o spatulă de silicon.

Ingrediente mousse de mango
  • 100 g de piure de mango
  • 20 g de zahăr
  • 170 g de smântână pentru frișcă

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Categorii Lifestyle