Orez cu lapte și pere poșate. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

A venit toamna și odată cu ea, a venit și timpul să culegem roadele pomilor și nu numai. Toamna e momentul perfect pentru un dulce, pe cat de simplu, pe atât de gustos: orez cu lapte și pere poșate.

De cele mai multe ori încercăm să ne surprindem membrii familiei, prietenii sau oaspeții cu diverse deserturi complicate, care ne țin mult în bucătărie. Astăzi vreau să va demonstrez contrariul: poți să faci un desert bun într-un timp scurt, care o să-i încânte pe ceilalți, cu ingrediente deloc sofisticate, care se găsesc oriunde. Așadar vă prezint o rețetă de orez cremos cu lapte, pere poșate și nuci caramelizate. Cantitățile sunt pentru patru porții.

Ingrediente pentru perele poșate:
  • 2 pere
  • 500 ml apă
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr ghimbir
  • O păstaie de vanilie/ pastă de vanilie
Ingrediente pentru orezul cu lapte:
  • 180 gr orez
  • 60 gr zahăr
  • O păstaie de vanilie/ pastă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 ml sirop de la perele poșate
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 120 gr iaurt grecesc
Ingrediente pentru caramelizarea perele:
  • 25 gr unt
  • 25 gr zahăr
  • 2 linguri miere
  • 25 grame nuci / alune de pădure / migdale (eu am folosit un mix).

Citeste contuarea retetei aici!

Categorii Lifestyle