Nimic nu se compară cu un mic dejun săţios şi răcoritor, dimineaţa! Reţeta pe care ne-o propune Chef Adi Hădean este una foarte savuroasă. Este un fel de mȃncare pe care îl îndrăgesc şi copiii, atȃta timp cȃt pe lista ingredientelor boiaua afumată face loc celei dulci, iar fulgii de chilli sunt şterşi. Usturoiul, pus în cantităţi potrivite, în combinaţie cu ierburi şi restul ingredientelor, dă o savoare aparte, iar cremozitatea iaurtului grecesc e de neînlocuit în aceste ouă turceşti.
(pentru 4 persoane)
Înainte de toate, m-am asigurat că am toate ingredientele pentru un mic dejun perfect, cu care să încep bine ziua. Ouăle proaspete de casă le-am lăsat în frigider, pȃnă la ultimul pas în prepararea acestui fel de mȃncare delicios.
Am pregătit, mai întȃi, crema de iaurt, ce a stat la baza ouălor turceşti. Apoi, am tocat mărunt ierburile proaspete şi am răzuit fin căţeii de usturoi. Cu ajutorul unui tel, am amestecat bine iaurtul şi brȃnza ricotta, împreună cu sarea, usturoiul răzuit şi ierburile. Am lăsat crema de iaurt la temperatura camerei şi m-am apucat de prepararea untului aromatizat.