Pȃinişoare cu mere şi rubarbă. Recomandare by Chef Adrian Hădean

Desertul acesta va fi pe gustul acelora dintre voi cărora vă plac rulourile cu scorţişoară.

Aceste pȃinişoare le coc de obicei toamna, cu dovleac  sau cu banane, dar sunt la fel de irezistibile şi cu mere şi o minune de sezon, rubarba, ce merită şi alt loc în afară de clasicele plăcinte, ori pandişpanuri. Pȃinişoarele cu mere, rubarbă şi mirodenii sunt perfecte dimineaţa, cu cafea sau cu lapte.

Ingredientele pentru aluatul de pȃinişoare cu mere şi rubarbă
  • 180 g piure de mere şi rubarbă (1/3 rubarbă şi 2/3 mere)
  • 200 ml lapte călduţ
  • 14 g drojdie uscată
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă pudră de ghimbir
  • 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
  • 1 linguriţă mix de mirodenii măcinate (eu am pus: scorţişoară, cuişoare, flori de scorţişoară, cardamom, anason, mace, nucşoară)
  • 1 linguriţă sare
  • 330 g zahăr brun
  • 120 g unt topit
  • 600 g făină albă.
Pregătirea pȃinişoarelor cu mere şi rubarbă- RETETA AICI!

Categorii Lifestyle