Pokemon Go – Aplicația virală care amenință să depășească numărul utilizatorilor Twitter

hepta_2492339

Pokemon Go nu a ajuns încă oficial în România pe Apple Store sau Google Play, însă nostalgicii desenelor animate şi ai croissantelor cu surpriză sub forma abţibildurilor de colecţie au găsit diverse modalităţi de a descărca aplicaţia devenită virală la nivel mondial.

Folosind tehnologia augmented reality, aplicaţia Pokemon Go permite utilizatorilor să vâneze mici monştri virtuali, care apoi pot fi evoluaţi către un stadiu superior, sau care se pot duela între ei. Pentru a găsi pokemonii, dar şi pentru a creşte în nivel şi a se duela, utilizatorii trebuie să se plimbe cât mai mult.

Pokemon Go este un joc gratuit creat de Pokemon Company împreună cu Niantic, companie desprinsă din Google anul trecut. Titlul este bazat pe franciza creată de Satoshi Tajiri în anul 1996, iar denumirea Pokemon” derivă din abrevierea cuvintelor pocket monsters” (monştri de buzunar).

De la lansarea sa în data de 6 iulie în Statele Unite, Pokemon Go a devenit cel mai de succes joc pentru dispozitive mobile, atrăgând în data de 13 iulie, 21 de miliarde de utilizatori activi, marcând un record. Aplicaţia a întrecut deja în popularitate Tinder, şi se îndreaptă vertiginos către realizarea de a avea mai mulţi utilizatori decât Snapchat sau Twitter.

hepta_2492368

Cum prinzi pokemoni în Pokemon Go? Odată ce un monstru a apărut pe hartă, lângă tine, (mulţumită modulului de realitate augmentată, vei putea vedea creatura prin lentila camerei, suprapusă pe mediul înconjurător), trebuie să ţii degetul apăsat pe ecran pentru a-l captura.

Pentru a întâlni cât mai mulţi monştri, este necesar să îţi schimbi mereu locaţia. Utilizând GPS-ul telefonului, aplicaţia determină localizarea ta pe hartă, generând pokemoni în cadrul PokeStops sau Pokgyms.

Astfel, s-au înregistrat cazuri precum cel în care o biserică din secolul 19, din Massachusetts, renovată şi transformată în reşedinţa unui bărbat, devenită în mod aleatoriu un Pokegym, a atras zeci de jucători Pokemon Go pe zi în preajma să.

Pentru moment, aplicaţia nu permite business-urilor să achiziţioneze posibilitatea de a deveni o destinaţie în cadrul jocului (fapt ce s-ar traduce prin abilitatea retailerilor de a vâna noi clienţi), însă, în ciuda acestui fapt, s-a găsit deja o soluţie pentru a atrage utilizatorii spre a se aduna în preajma magazinelor.

Jocul pemite achiziţionarea de poţiuni speciale care fac ca pokemonii să se adune în jurul Pokestop-ului cel mai apropiat de utilizatorul poţiunii. Astfel, tot ce are de făcut personalul unui magazin aflat în apropierea unui Pokestop este să descarce aplicaţia şi să achiziţioneze o astfel de poţiune, atrăgând apoi utilizatori în căutarea monştrilor virtuali.

În Statele Unite, fanii Pokemon Go au fost reperaţi în preajma mall-urilor şi ale magazinelor precum Macy’s, Bloomingdale’s, H&M;M, Forever 21 şi Sephora, dând naştere speculaţiei conform căreia Nintendo, care deţine o treime din Pokemon Company, ar putea permite, în viitorul apropiat, parteneriate de sponsorizare pentru diverse locaţii.

Până atunci, în cazul în care ai reușit deja să îţi instalezi Pokemon Go, îţi urăm plimbări plăcute (ai grijă la maşini, stâlpi şi alte obstacole uşor de ignorat când stai cu nasul în telefon) şi rămâi cu ochii pe A List, căci pregătim pentru tine un ghid vestimentar pentru expediţiile de capturale a monstruleților virtuali!

UPDATE: Dacă ai nevoie de inspirație în legătură cu ceea ce să porți la vânătoarea de pokemoni, iată sugestiile noastre aici.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle