PrăjiturEla ne propune un desert special și răcoros, perfect pentru serile de vară

Mihaela Sava, unul dintre semifinaliștii de la Bake Off (Pro TV) și un cunoscut food vlogger de la noi, ne propune o rețetă specială de Panna Cotta, perfectă pentru o duminică de vară.

Panna Cotta infuzată cu soc și toping de căpșuni macerate în miere și zeamă de lămâie

Ingrediente (pentru 6 porții)

Capșunile

  • 200 g căpșuni tăiate în 4
  • 1 lingură de miere
  • Zeama unei lămâi

Panna Cotta

  • 400 ml smântână dulce pentru frișcă (frișca neîndulcită pe a cărei cutie scrie UHT, nu frișcă vegetală)
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g zahăr – eu am folosit zahăr brut din trestie de zahăr
  • 15 g de gelatină granule (1+1/2 plicuri)
  • 2 linguri de flori se soc uscate sau 2 flori de soc
  • 1 praf de sare

Cum procedăm

Căpșunile

  • Amestecăm cele 3 ingrediente și le lăsăm la macerat la rece pentru cel puțin 30 de minute
  • Panna Cotta
  • Intr-o oala cu fundul dublu punem la înfierbântat smântâna, laptele, zahărul și sarea
  • Într-un bol punem gelatina peste care adaugăm 100 ml de apă rece
  • Când din vasul de pe foc ies aburi (atenție, nu aducem la punctul de fierbere) adăugam socul
  • Lăsăm la infuzat cam 10 minute
  • Punem gelatina într-un vas mai încăpător (urmează să turnam peste ea compoziția cu lapte și smântână)
  • Turnăm, printr-o strecurătoare de ceai, compoziția infuzată cu soc peste gelatină
  • Amestecăm până când se dizolvă gelatina (dacă luăm compoziție în lingură nu mai trebuie să vedem mici brobonele)
  • Clătim cu apă rece 6 pahare de 100 ml sau vase după bunul plac – eu am folosit 5 pahare cu picior, modele diferite și unul claisc, de tărie
  • Umplem fiecare pahar lăsând 1 cm distanță până la marginea paharului
  • Lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi dăm la frigider pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.

Categorii Lifestyle