
Mihaela Sava, unul dintre semifinaliștii de la Bake Off (Pro TV) și un cunoscut food vlogger de la noi, ne propune o rețetă specială de Panna Cotta, perfectă pentru o duminică de vară.
Panna Cotta infuzată cu soc și toping de căpșuni macerate în miere și zeamă de lămâie
Ingrediente (pentru 6 porții)
Capșunile
- 200 g căpșuni tăiate în 4
- 1 lingură de miere
- Zeama unei lămâi
Panna Cotta
- 400 ml smântână dulce pentru frișcă (frișca neîndulcită pe a cărei cutie scrie UHT, nu frișcă vegetală)
- 200 ml lapte dulce
- 100 g zahăr – eu am folosit zahăr brut din trestie de zahăr
- 15 g de gelatină granule (1+1/2 plicuri)
- 2 linguri de flori se soc uscate sau 2 flori de soc
- 1 praf de sare

Cum procedăm
Căpșunile
- Amestecăm cele 3 ingrediente și le lăsăm la macerat la rece pentru cel puțin 30 de minute
- Panna Cotta
- Intr-o oala cu fundul dublu punem la înfierbântat smântâna, laptele, zahărul și sarea
- Într-un bol punem gelatina peste care adaugăm 100 ml de apă rece
- Când din vasul de pe foc ies aburi (atenție, nu aducem la punctul de fierbere) adăugam socul
- Lăsăm la infuzat cam 10 minute
- Punem gelatina într-un vas mai încăpător (urmează să turnam peste ea compoziția cu lapte și smântână)
- Turnăm, printr-o strecurătoare de ceai, compoziția infuzată cu soc peste gelatină
- Amestecăm până când se dizolvă gelatina (dacă luăm compoziție în lingură nu mai trebuie să vedem mici brobonele)
- Clătim cu apă rece 6 pahare de 100 ml sau vase după bunul plac – eu am folosit 5 pahare cu picior, modele diferite și unul claisc, de tărie
- Umplem fiecare pahar lăsând 1 cm distanță până la marginea paharului
- Lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi dăm la frigider pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.