Ajuns la cea de-a treia ediție, evenimentul Trăiesc Din Artă!, lansat în luna februarie, 2015 de către cei 3 tineri puși pe fapte mari – Adrian Drinceanu, Iulia Drinceanu și Cristina Iorganda – se va desfășura în weekend-ul 8-9 octombrie. Acesta va avea loc în spațiul POINT, începând cu ora 11:30 și va cuprinde câteva elemente noi. Unul dintre acestea este organizarea unor sesiuni de workshop-uri pe diverse tematici legate de artă.
Paginile de Facebook ale celor patru workshop-uri din cadrul evenimentului TRĂIESC DIN ARTĂ!#3 sunt:
Din domeniul muzical reprezentanta este Helen, artistul poet, una dintre cele mai cunoscute voci jazz ale generației Z de muzicieni din Estul Creativ, ce va susține workshop-ul intitulat Songwriting cu HELEN. Acesta este dedicat persoanelor creative, care vor să scrie sau au mai scris piese, cântă la un instrument, pian, chitară sau voce. Pe artistă o mai puteți întâlni sâmbătă la talk-ul de la ora 12:00, alături de A-C Leonte și Ștefan Matei (vocalist Les Elephants Bizarres).
Tot sâmbătă, la Urban Spirituals, vine şi A-C Leonte (Ana Cristina Leonte), considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine. Pe artistă o puteți întâlni la talk-ul de sâmbătă de la ora 12:00, alături de Helen și Ștefan Matei de la Les Elephants Bizarres.
Din domeniul filmului, trainer va fi Radu Stancu, fondatorul casei de producție independentă deFilm. În 2012, scurtmetrajul său, Horizon, de Paul Negoescu, a fost în selecția oficială de la Cannes – Semaine de la Critique. În 2015, se afla din nou la Cannes cu scurtmetrajul Ramona, de Andrei Crețulescu, câștigând premiul Canal+ la Semaine de la Critique. De asemenea, lungmetrajul The World is Mine de Nicolae Constantin Tănase, este premiat în competiția Karlovy Vary IFF şi la Transilvania IFF. În prezent, se ocupă de postproducția filmului Marița, regizat de Cristi Iftime, o co-producție Hi Film, precum și de șase scurtmetraje, o animație, trei documentare și două filme de lungmetraj.
Workshop-ul pe care-l va susține se intitulează Producer TroubleShooter și va răspunde la întrebări despre: cum poți alege subiectele și proiectele pe care vrei să le produci, cu ce artiști sau tehnicieni e bine să lucrezi şi ce echipamente să folosești.
Tot din domeniul filmului vine şi Mihai Sofronea, absolvent U.N.A.T.C., specializarea regie și film, care din 2001 a realizat patru filme, cele mai recente fiind Așteptând zorile și Copacul. În luna octombrie va regiza și produce un alt scurtmetraj, independent și acesta. Pe Mihai îl puteți întâlni la talk-ul de duminică de la ora 12:00, alături de Andrei Gheorghe (DIUD) și Radu Stancu (deFilm). Barna Nemethi va fi moderatorul discuției. Workshop-ul pe care-l va susține se intitulează Producția de film independent, pe bune!, iar ideea acestei sesiuni de minimum două ore pornește de la ideea de bază despre cum poți să-ți produci filmul singur, fără CNC, fără sponsori. Mihai spune că este mult mai simplu decât pare și că 15 oameni care se întâlnesc la acest workshop deja pot face un sindicat de producție independentă.
Mai multe detalii despre evenimentul Trăiesc Din Artă! găsiţi pe paginile de Facebook dedicate şi pe www.artivist.ro.