Randările hiperrealiste ale artistului vizual Marc Quinn, transpuse pe accesorii Dior

FotorCreated

Brand-ul Dior este cunoscut drept una dintre cele mai mari şi importante case de modă franceze, însă un fapt mai puţin ştiut este că Monsieur Dior era un anglofil autodeclarat. Născut în Granville, Normandia, unul dintre punctele cele mai apropiate ale Franţei faţă de Regatul Unit, creatorul a avut mereu o relaţie strânsă cu Anglia. Adora vremea, mâncarea, stilul englez, iar costumele sale erau croite pe Savile Row.

Show-ul Dior Cruise 2017, prezentat la Palatului Blenheim a marcat cea de-a treia defilare Dior desfăşurată în cadrul istoricului conac englez, iar vizita casei de modă pariziene în Anglia se continuă cu inaugurarea unui nou boutique (cel mai mare de până acum) pe celebra New Bond Street din Londra.

Pentru a sărbători deschiderea magazinului, brand-ul a colaborat cu Marc Quinn, artist vizual şi sculptor de origine britanică, pentru a crea o colecţie-capsulă de genţi.

Linia, ce este disponibilă începând de astăzi în ediţie limitată, în cadrul noului magazin londonez, include o selecţie de genţi Lady Dior, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate modele de poşete sub semnătura casei, alături de un set de accesorii din piele, toate imprimate cu creaţii vizuale imaginate de către Quinn.

Elementul-vedetă al colecţiei este orhideea, o sursă de inspiraţie şi fascinaţie pentru artist timp de aproape două decade. Orhideele şi-au făcut locul în sculpturi glossy din gheaţă sau bronz, precum şi pictate pe pânze în viziuni supradimensionate create dintr-un amalgam orbitor de culori, iar, mai nou, vin sub forma detaliilor cu aer hiperrealist, imprimate pe poşete Lady Dior în diverse dimensiuni, pouch-uri, portcarduri şi un clutch.

FotorCreated1

Poşeta Lady Dior, lansată în 1955 (când la cârma casei se afla Gianfranco Ferré), şi al cărei nume o omagiază pe Lady Diana, a fost aleasă de către Quinn pentru a servi drept fundal creaţiilor sale, graţie siluetei sale structurate. „Este distractiv să transpui un obiect bidimensional într-o formă tridimensională. Geanta Lady Dior are o formă sculpturală care permite jocul cu elemente vizuale într-un mod diferit faţă de o suprafaţă plană, pentru că te lasă să le repeţi, să le schimbi formatul sau să le inversezi.”

Randarile realiste ale artistului, inspirate de picturile olandeze înfăţişând natură moartă, populare în secolul al XVII-lea, au, pe lângă imaginea dreamy, un subtext sobru şi uşor întunecat – Quin explică faptul că, „Prin intermediul motivului florilor îngheţate etern în momentul maxim al înfloririi, este sugerată dorinţa neobosită a omului de a controla natura”.

Foto: Dior