Dragostea are gust de… ciocolată? Îndulcește-ți partenerul de Ziua Îndrăgostiților cu un desert special pregătit chiar de tine.
Andreea Moldovan, Laura Cosoi și Monica Tand îți recomandă câteva rețete perfecte pentru Valentine’s Day.
Andreea Moldovan recomandă Mousse au chocolate
Fosta concurentă de la ”Master Chef” ne recomandă desertul perfect cu care să-l cucerești de Ziua Îndrăgostiților.
Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200gr ciocolată de cea mai bună calitate (minim 65% cacao), 200gr frișcă lichidă (1) 200gr frișcă lichidă (2), 30gr miere, zmeură liofilizată și zmeură proaspătă, 10ml alcool (opțional).
Mod de preparare: Frișcă lichidă (1) se încălzește și se toarnă peste miere și bănuții de ciocolată, sau tableta ruptă în bucăți mici. Se amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează/emulsionează ganache-ul. Restul de frișcă (2) se bate la stadiul mediu și se încorporează apoi în ganache-ul răcit puțin (aproximativ 45 grade C), prin mișcări lente, de jos în sus, cu o spatulă. La final, se adaugă (opțional) alcoolul. Se pun în pahar 1/2 mousse, zmeura și încă 1/2 mousse și se ornează cu fructe și un extra de ciocolată rasă.
Laura Cosoi este fan budincă de ciocolată
Este un desert simplu și delicios, perfect pentru Valentines Day.
Ingrediente: o conservă de lapte de cocos, un sfert de cană cu seminţe de chia, 3 linguri praf de cacao, 2 linguri de miere, iar pentru decor mentă proaspătă, căpşune şi diverse alte fructe.
Mod de preparare: Punem toate ingredientele într-un blender şi le amestecăm. Compoziţia se toarnă în pahare care se pun la frigider pentru minimum 5 ore (ideal ar fi să le lăsăm peste noapte), pentru ca seminţele de chia să se înmoaie şi să absoarbă laptele. Se decorează cu frunze de mentă şi fructe.
Cheesecake cu biscuiți și mango by Monica Tand
Monica, soția lui Chef Nicolai Tand, ne propune un cheesecake, cu aluat de biscuiți, ușor crocanți și o compoziție cremoasă.
„Vă spun sincer că se pricepe și la gătit, nu doar la modă. Ca să fiu onest cu voi, ideea mi-a venit pe ultima sută de metri. Îmi aranjasem toate ingredientele și eram pregătit să mă apuc de treabă când Monica și-a făcut apariția în bucătăria de la La Cantine de Nicolai. Îi era poftă de cheesecake. Și mie îmi era poftă de cheesecake. Dar făcut de ea. Așadar, vă las pe mâini bune.”, a mărturisit Nicolai.
Ingrediente: 250 g de biscuiți; 100 g de unt; 150 g zahăr pudră,2 ouă, 1 mango, 2 linguri de zeamă de lămâie, 800 gr de Iaurt cu 10% grăsime și puțin griș.
Mod de preparare
Pentru început, punem biscuiții în blender și îi transformăm în pudră, peste care vom adăuga untul. După ce ungem o tavă cu unt, turnăm compoziția din blender. Pentru a uniformiza pudra de biscuiți, presăm cu ajutorul unui pahar.
Lasăm tava timp de zece minute la frigider.
În continuare, într-un vas, amestecăm iaurtul cu zahăr pudră și griș (ca să absoarbă zeama lăsată de iaurt). Peste amestec, adăugăm ouăle și omogenizăm compoziția.
Scoatem tava de la rece și turnăm compoziția obținută mai înainte peste pudra de biscuiți.
Desertul va sta 30 de minute în cuptor, la temperatura de 180 de grade.
Între timp, tăiem un mango pe jumătate și îi scoatem sâmburele. Îl decojim și îl tăiem cubulețe, după care îl blenduim și îl servim alături de desert.