Rețete dietetice de Paște: pască, stufat și ciorbă de miel, salata boeuf

stufat de miel Paște meniu

Mâncărurile tradiționale de Paște sunt bogate caloric și, când combini mai multe preparate grele, rezultatul nu este unul tocmai plăcut: kilogramele se adună pe cântar, te poți alege cu dureri de stomac, iar starea generală nu e una tocmai bună. Iată cum poți fenta meniul de Paște în așa fel încât să te și bucuri de preparatele tradiționale și nici să nu te simți vinovată apoi. Îți propunem câteva rețete dietetice, dar delicioase, de ciorbă și de stufat de miel, drob, salată de boeuf și pască.

Pască cu aluat de plăcintă

Aluat: 210 g făină de secară, 90g făină albă/ făină konjac, un plic de praf de copt, 4 linguri ulei de cocos, eseță de vanilie, coajă de lămâie.

Compoziție: 8 porții brînză de vaci, 6 foi gelatină înmuiate în apă rece, apoi în apă fierbinte sau o lingură de de făină de konjac, 2 esențe de vanilie, coaja rasă de la două lămâi, îndulcitor după gust, 4 porții de stafide hidratate. (conținut – 8 porții brâză, 4 porții fruct, 4 linguri ulei de cocos).

pasca aluat pufos meniu paște

Pască cu aluat pufos

Aluat: 210 g făină de secară, 90 g făină albă, 1 plic de drojdie uscată, apă, esență de vanilie, coajă de lămâie. Se amestecă și se lasă la dospit o oră.

Compoziție: 8 porții brânză de vaci, 6 foi gelatină înmuiate în apă rece, apoi în apă fierbinte sau o lingură de de făină de konjac, 2 esențe de vanilie, coaja rasă de la două lămâi, îndulcitor după gust, 4 porții de stafide hidratate. (Conținut – 8 porții brânză, 4 porții fruct, 4 linguri ulei de cocos).

Stufat de miel

5 porții pulpă de miel, 3 legături ceapă verde, 1 legatura de usturoi verde, 1 portie rosii intregi conservate sau proaspete, sare, piper, condimente după gust.

Ciorbă de miel

4 porții pulpă de miel, 1 porție ceapă, 1 porție morcovi, ½ porție de păstârnac, ½ porție țelină, 1 porție ardei verde, 4 porții paste de secară (100 g) mărunțite în blender pentru a înlocui orezul, leuștean, pătrunjel, sare, piper, condimente după gust, apă, lămâie pentru acrit.

ciorba de miel meniu paște slăbit

Drob de ciuperci

6 porții ciuperci champignon fierte și tocate mărunt, 6 ouă, ceapă verde, usturoi verde, 2 legături de pătrunjel, 2 legături mărar, 6 crackers de secară mărunțiți, sare, piper, condimente după gust. Se amestecă ingredientele, se pun într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor timp de 40-45 de minute, la foc mare.

drob meniu Paște slăbit

Drob de pasăre

6 porții ficat și pipote de pui, 2 porții de ceapă verde, 6 fire usturoi verde, 2 legături de pătrunjel, 2 legături de mărar, 1 porție de morcov ras, 1 porție de dovlecel ras, sare, piper, boia, gelatină sau 3 linguri de făină konjac.

Salată de boeuf light

½ porție morcovi fierți, 1 porție țelină fiartă, ½ porție castraveți murați fără zahăr, ½ porție de gogoșari murați fără zahăr, ½ porție de mazăre fiartă, 3 porții carne de pui/ curcan fiartă, 1 liguriță de muștar cu hrean, 1 lingură de muștar, sare, piper.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle