V-aţi întrebat vreodată cum se spune DOR într-o altă limbă? Dacă v-am pus pe gânduri pentru câteva minute este din cauza faptului că nu există un corespondent în alte limbi cu care sunteţi familiarizaţi. În schimb, dorul este un capitol impresionant al folclorului românesc, fiind una dintre cele mai profunde stări de spirit ale creaţiei populare româneşti. Dorul, atât de specific nouă, înglobează o multitudine de simţiri şi într-o diversitate de feluri, deşi nu este marcat concret.
13 mai 2015 a fost prima oară în istoria României, când s-a sărbătorit Ziua Dorului, iar anul acesta se repetă experienţă. Ziua Dorului este un manifest de care România are nevoie. Un discurs de conştientizare a trăirilor pe care le purtăm zilnic, mai mult un îndemn spre îndeplinirea dorului. De la dor la satisfacţie există, de cele mai multe ori, un singur pas: iniţiativa. Oamenii au nevoie să îşi exprime dorul, iar trupa VUNK (iniţiatoarea acestei idei) te provoacă să intri pe pagina de Facebook Ziua Dorului şi să foloseşti #ZiuaDorului pentru a-ţi exprima sentimentele, emoţiile, dorurile. Că să îţi vină în ajutor, băieții au pregătit şi un scurt video pe care îl poţi împărtăşi cu prietenii tăi.
Anul trecut, Nadia Comăneci, Andreea Esca și Inna au fost doar câteva dintre celebrităţile care au fost cuprinse de dor. Anul acesta, e timpul ca tot mai mulți români să se alăture campaniei. Fii „ambasaDOR” pe 13 mai, pentru că Ziua Dorului este şi ziua ta!
Sună-ți părinții și bunicii sau mergi la ei în vizită: le vei face o mare, mare bucurie! Dă-le un mesaj acelor prieteni pe care nu i-ai mai văzut de luni întregi, pentru că programele voastre pur și simplu nu s-au sincronizat, și scoate-i la o cafea! Sărbătorește Ziua Dorului cu oamenii dragi din viața ta și… zâmbește!
Cornel Ilie, într-un interviu VIDEO, povestește despre Ziua Dorului.