Sfaturi pentru îngrijirea pielii la început de toamnă

Încet, dar sigur, toamna imprevizibilă începe să îşi între în drepturi. Schimbările bruşte de temperatură şi aerul uscat îţi afectează profund pielea, impunând o rutină de îngrijire riguroasă, bogată în produse intens hidratante, care să îţi repare pielea după expunerile repetate la soare şi să o pregătească pentru iarna geroasă.

Aşadar, află care sunt produsele de îngrijire pe care ar trebui să le foloseşti toamna aceasta:

Crema de faţă intens hidratantă

Dacă în zilele caniculare obişnuiai să foloseşti o cremă de faţă cu o textură foarte lejeră, care să nu îţi încarce tenul, la început de sezon rece trebuie să revii la crema ta hidratantă preferată. Astfel, îţi vei ajuta pielea uscată şi arsă de soare să se refacă şi îţi vei putea pregăti tenul pentru a ţine piept vântului uscat de toamnă.

Nu neglija restul corpului! După temperaturile foarte ridicate şi expunerile prelungite la soare, pielea corpului are nevoie de o hidratare puternică, aşa că în locul loțiunilor şi cremelor pe care obişnuiai să le aplici vara, foloseşte un unt de corp, care este mai gras şi mai hidratant.

Uleiul de cocos repară pielea uscată!

Deşi în sezonul cald nu te-ai dezis de la pălăriile de soare senzaţionale şi nu ai ieşit din casă fără să aplici un strat de cremă cu FPS 50, temperaturile foarte ridicate şi razele puternice de soare au reuşit totuşi să îşi lase amprenta asupra tenului tău. Toamna, îţi simţi deseori pielea feței uscată, mai ales după demachiere. Soluţia? Lăudatul ulei de cocos, cunoscut pentru efectele sale tămăduitoare” asupra pielii! Tot ce trebuie să faci este să îţi masezi pielea cu puţin ulei de cocos şi să îl laşi să acţioneze cel puţin o jumătate de oră. Repetă acest ritual de 2-3 ori pe săptămână. Grăsimile săturate din acest ulei nu acţionează superficial, doar la suprafaţa porilor, ci oferă o hidratare profundă şi de durată, reparând pielea uscată sau iritată.

Poţi folosi uleiul de cocos şi pe post de demachiant, mai ales dacă ai tenul foarte sensibil, predispus la iritaţii.

Apa micelară

Dacă nu ai făcut-o până acum, înlocuieşte demachiantul clasic sau şerveţelele demachiante (care, apropo, dăunează tenului!) cu apă micelară. Cu siguranţă ai auzit numai lucruri pozitive despre ea, – cum ar fi că nu irită ochii şi calmează pielea sensibilă. Fiind compusă din molecule mici, numite micele, care absorb grăsimile şi curată în profunzime orice suprafaţă, apa micelară îndepărtează delicat dar eficient machiajul, chiar şi pe cel rezistent la apă, elimină impurităţile şi absoarbe excesul de sebum.

Apa micelara se aplică cu ajutorul dischetelor demachiante din bumbac sau prin pulverizare direct din flacon, şi nu necesită clătire.

Apă, apă şi iar apă!

Iată că am ajuns şi la cel mai important sfat de care trebuie să ţii cont dacă vrei să ai o piele sănătoasă şi strălucitoare: bea multă apă! Nu, nu este un mit. Deshidratarea poate ajunge să afecteze elasticitatea pielii şi poate accelera procesul de îmbătrânire. Apa este extrem de importantă în procesul de sinteză a colagenului, aşa că dacă organismul nu primeşte zilnic suficientă apă, pielea îşi va pierde fermitatea, va deveni ternă şi nu va dura mult până când îşi vor face apariţia punctele negre şi coşurile inestetice.

Aşadar, începe ziua cu un pahar de apă plată pe stomacul gol şi asigura-te că până seara bei cel puţin 2 litri!

Text de: Bianca Geică