Sunscreenr – Device-ul care știe dacă ai aplicat corect crema de protecție solară

hepta_2492117

Cu toate că încerc să fiu absolut de fiecare dată ultra-atentă atunci când aplic loţiunea SPF (şi o aplic cu religiozitate atunci când ştiu că urmează să mă expun la soare, chiar dacă nu sunt pe plajă sau la piscină) mi s-a întâmplat, nu o dată, să descopăr ulterior că, de fapt, am neglijat zone micuţe. Acest lucru se întâmplă când e prea târziu, şi deja am pete roşii pe piele, semn al arsurilor solare.

M-am confruntat cu problema aceasta în special la mare, de fiecare dată când nu am apucat să aplică crema de protecţie solară înainte să ajung pe plajă, fiind, astfel, nevoită să urmăresc conturul costumului de baie, şi, inevitabil, ratând zone care au fost apoi expuse razelor soarelui fără niciun fel de protecţie.

Sunscreenr, un device creat de compania Voxelight, promite că, în curând, acest lucru nu se va mai întâmpla.

27sjr7t8mgr4g17ue8b8

Gadget-ul, ale cărui dimensiuni miniaturale îl fac super-portabil (merge purtat chiar şi ca breloc, ataşat cheilor, ori la gât), funcţionează ca un companion digital care verifică dacă ai aplicat corect (şi integral) loţiunea de protecţie solară.

Sunscreenr conţine o cameră UV de 1.3 mp care caută razele ultraviolete. În condiţiile în care loţiunea de protecţie este aplicată corect, absoarbe razele soarelui. Astfel, orice loc în care ai aplicat-o, ar trebui să apară negru pe viewfinder-ul device-ului (pentru că nu reflectă razele UV). Zonele neacoperite cu loţiune vor apărea într-o nuanţă mai deschisă, semnalând faptul că au rămas expuse.

Aparatul poate fi folosit chiar şi atunci când eşti singur(ă) – dacă nu ai pe cineva lângă tine care să îţi inspecteze pielea cu Sunscreenr-ul, o poţi face chiar tu, înregistrând până la 30 de secunde de imagine video pe care o poţi vedea ulterior.

Sunscreenr poate fi folosit pentru patru ore continuu fără a se descărca, este rezistent la căldură şi nisip, şi cântăreşte foarte puţin.

Aparatul va funcţiona pentru toate nuanţele de ten, cu menţiunea că în cazul nuanţelor creole sau mai închise de atât, contrastul va fi diminuat.

Sunscreenr nu a fost încă lansat pe piaţă, fiind încă în stadiul de dezvoltare (ideea a demarat la sfârşitul anului trecut, iar proiectul a pornit pe platforma Kickstarter la începutul lui 2016, fiind, în prezent, dezvoltat de Indiegogo), însă creatorii săi anunţă că va fi lansat la sfârşitul acestui an.

Momentan, preţul de pre-comandă pentru un device Sunscreenr este de 109 dolari, însă în cazul în care acesta va ajunge să fie produs la scară largă, ar putea ajunge să coste mult mai puţin – 20 de dolari, conform lui David Cohen, unul dintre creatorii săi.

Foto: (sus) hepta.ro; Indiegogo