Toamnele copilăriei mele se învârteau în jurul unui păr bătrân din curtea bunicii, care făcea niște pere foarte dulci și zemoase. Pe atunci pe mâncam direct din pom, ștergându-le nițel de haină; astăzi le pun în deserturi faine. , spune Chef Adi Hădean.
Primul pas pe care l-am făcut a fost să scot untul de la frigider și să-l las la temperatura camerei. Apoi am amestecat făina cu zahărul și sarea. Când s-a înmuiat untul, l-am adăugat peste ingredientele uscate și am început să frământ aluatul. Pentru a ajunge la consistența dorită, am adăugat și smântâna și am frământat până a rezultat un aluat omogen. Ca să se întărească puțin și să fie ușor de frământat, l-am învelit în folie alimentară și l-am lăsat o oră să se odihnească la frigider.
Curățați perele dacă doriți, eu le-am lăsat cu tot cu coajă pentru un aspect rustic. Apoi am așezat perele în picioare și le-am feliat, iar pentru a nu oxida le-am stropit cu zeamă de lămâie și am presărat peste ele o lingură de zahăr