Teatru și artă: premierele lunii aprilie

serenity

Dacă încă nu ți-ai planul pentru această lună, avem noi câteva idei pentru tine. Două spectacole de teatru care te vor captiva și două expoziții absolut fascinante: iată care sunt evenimentele pe care trebuie să ți le treci în agendă în aprilie.

Florica Prevenda – Serenity, la AnnArt
Dacă te pasionează pictura contemporană, atunci trebuie să dai o fugă la galeria AnnArt să vezi expoziția Floricăi Prevenda, Serenity. A doua expoziţie personală a artistei la AnnArt reuneşte un fond de 20 lucrări, tehnică mixtă – pictură şi colaj, și ilustrează remarcabil tehnica de pictură-asamblaj practicată de artistă și care a devenit un trademark Prevenda. În urma unei investigări senine și minuțioase a prezenței copilului în viața noastră, Prevenda realizează o serie artistică de o expresivitate aparte, în tonuri serene de alb și culoare caldă, în care ni se relevă condiția inocentă a copilului, purtător de înger. Lucrările sunt prezentate în premieră la Bucureşti, după ce în 2011 au fost expuse la Bruxelles. Expoziţia este deschisă pentru public până marți, 7 iunie 2016. Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt.

Prevenda

Cosmin Haiaș – Unelte pentru un viitor mai bun, la AiurART
Expoziția lui Cosmin Haiaș, Unelte pentru un viitor mai bun, propune o lectură a vieții sociale și politice printr-o grilă critică. Discursul post-socialist își face loc acolo unde artistul simte nevoia de a se angaja ironic prin decupaje permanente din viața socio-politică, păstrând o direcție post-modernă. Cosmin Haiaș este un observator reactiv, concentrat asupra unei problematici socio-politice. În consecință, expoziția sa reflectă o serie de micronarațiuni care alcătuiesc un discurs fracturat cu asumarea unei diversități similare practicii jocului de entertainment al jurnalului de stiri. Proiectul artistului este un soi de newsfeed alert, filtrat de gândirea selectivă și ironică. Lucrările sale sunt gândite ca un corp sculptural nomad. Obiectul tehnologic mizează pe dinamica vizuală și pe ritmul alert regăsit în șirul infinit al postărilor pe pereții virtuali. Discursul propagandistic promite întotdeuna un viitor mai bun… cu prețul prezentului. Expoziția poate fi vizitată între 21 aprilie și 28 mai, la AiurART Contemporary Art Space.

Cosmin Haias

(D)efectul Placebo, la Teatrul Național din București
Având la bază un concept de Ștefan Lungu, (D)efectul Placebo este o producție realizată sub auspiciile Centrului de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la Teatrul Național din București. Viu, antrenant, provocator, spectacolul ilustrează artificialul lumii în care trăim și vorbește despre singurătatea provocată de comunicarea în exces, despre omenescul din noi şi pericolul tehnologizării, despre lucrurile pe care le-am uitat sau le-am înlocuit cu tehnologia, despre frica de a ne întoarce la viaţa reală, pentru că cea virtuală a devenit mai satisfăcătoare.

tnb1 tnb2

Folia, Shakespeare & Co, la Teatrul Național din București
D
acă te numeri prin fanii lui Shakespeare, nu trebuie să ratezi spectacolul Folia, Shakespeare & Co, o producție Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, care va avea premiera pe 23 aprilie, la Teatrul Național din București (Sala Studio). La baza acestei Folii se află un scenariu original, alcătuit de Gigi Căciuleanu din textele marelui William Shakespeare, pe tema zadarnicelor chinuri şi a iureşului declanşat de Amor, cu întregul cortegiu de… victime, bufoni, zâne, duhuri, plăsmuiri diafane sau făpturi neobişnuite. Spectacolul se va juca în continuare la TNB, fiind preluat în repertoriul permanent.

Folia

Foto: AnnArt, AiurART, Florin Ghioca (TNB)

Categorii Lifestyle