Sezonul acesta, ai toate şansele să nu te mai confrunţi cu zile în care ai vrea să îţi ascunzi părul sub o pălărie imensă doar pentru că… nu stă în niciun fel. Trendurile propuse sunt pe cât de permisive, pe atât de creative, indiferent că ne referim la culoare, tunsoare sau accesorii. Micro-breton, hair strobbing sau funde delicate pe post de accesorii… tu alegi! (Foto sus: Chloé SS16)
În meseria mea de consultant de imagine mă întâlnesc zilnic cu femei care vor o schimbare de look. Iar asta nu are neapărat legătură cu mărimea hainelor sau stilul vestimentar. Cel mai adesea, vor să-şi schimbe tunsoarea sau culoarea părului. La urma urmei, ştim prea bine că dezastrele stilistice se întâmplă din cauza acestor două variabile. Motiv pentru care, atunci când vine vorba de o recomandare, eu mă axez în primul rând pe ştiinţă.
Îmi amintesc şi acum că, la cursurile pe care le-am urmat în Milano, profesorii ne repetau insistent că nuanţa tenului şi forma feţei sunt elementele obligatorii de care trebuie să ţinem cont atunci când vrem o schimbare care ţine de podoaba capilară. Ori, eu nu mă abat niciodată de la această regulă. Înainte de a detalia cui i se potrivesc, voi trece în revistă principalele direcţii care s-au făcut remarcate pe catwalk în materie de colorarea şi coafarea părului în noul sezon.
Cuvântul cheie pentru coafură este: sofisticat. Adică simplu, dar elaborat. Extravaganţa supremă în acest sezon este un micro breton care se adaugă aproape oricărei tunsori (Blumarine, Marques Almeida, Topshop Unique, Emporio Armani).
Cel mai mare focus rămâne însă pe bob, care se reinventează, cu o nouă lungime deosebit de sexy, sub denumirea de lob (long bob) (Philosophy, Ralph Laurent, Vera Wang, Fausto Puglisi).
Hairstylistul tău trebuie neapărat să fie un magician al colorimetriei, pentru că în primăvara lui 2016 nu mai există nici măcar o culoare pentru păr care să nu fie compusă din două, trei sau chiar mai multe nuanţe. Blondul este caramelizat (Chanel, Marni, Louis Vuitton) sau argintiu (Alexander McQueen, Givency, Gucci), roşcatul este coral (Valentino, Isabel Marrant, Ellery) sau ciocolatiu (Emporio Armani, Paco Rabanne, Ralph Laurent), şatenul se transformă în cafea cu coniac (Tommy Hilfinger, Chloe, Mugler), brunetul în espresso puternic (Fausto Puglisi, Diane Von Fustenberg, Chanel), sau cu nuanţe de albastru şi mov (Louis Vuitton). Apoi, mai sunt şi toate culorile curcubeului, pe care le putem purta cu îndrăzneală fie pe toată lungimea, fie pe câteva şuviţe, la vârfuri, sau în cea mai frumoasă fantezie perlată, cu nuanţe reci, amestecate. (Michael Kors Collection, Haider Ackermann, Roberto Cavalli)
Cordeluţe subţiri cu pietre preţioase, diademe presărate cu elemente care strălucesc, bentiţe late încărcate cu motive etnice, florale sau chiar culinare. De la cele mai delicate funde, la clame care par broşe vintage, la accesorii care imită natura, frunzele, ciorchinii, crenguţele copacilor, până la elemente nonconformiste, cu finisaje dure şi aspect masiv (Alberta Ferretti, Diane Von Furstenberg, Dolce & Gabbana, Marchesa, Moncler Gamme Rouge, Rodarte).
Foto: hepta.ro