Nu ştiu alţii cum sunt, însă mie îmi place la nebunie iarna, cu tot cu troiene de zăpadă, ger şi viscol. Recunosc însă că în sezonul rece, am un adevărat beauty plan astfel încât nicio părticică a corpului meu să nu aibă de suferit. Tocmai de aceea, am întotdeauna la îndemână produse hidratante atât pentru faţă, cât şi pentru mâini sau corp, şi respect la rândul meu trucurile de mai jos. (Foto: Nina Ricci FW2016/2017)
Evită produsele de skincare care conţin alcool şi SLES (Sodium Laureth Sulfate). Citeşte aşadar cu atenţie eticheta săpunului lichid, a spumantului de baie, a şamponului sau a cremei hidratante. SLES poate fi regăsit şi în uleiurile destinate curăţării maşinilor. La fel cum acestea curăţă suprafaţa autovechiculelor, acest agent îndepărtează şi grăsimea de pe corp, cauzând uscarea pielii.
Fă duşuri călduţe. E adevărat că băile fierbinţi sunt extrem de tentante, dar acestea distrug lipidele care creează la suprafaţa pielii un strat natural protector. În plus, mizează pe geluri de duş emoliente şi evită folosirea săpunurilor. Dacă ai pielea sensibilă, înainte de a face baie, aplică un strat generos de ulei de cocos pe corp, pe care să îl ştergi ulterior cu dischete demachiante. Uleiul de cocos şi uleiul de măsline sunt excelente pentru a fi folosite ca facial cleansers.
Bea un ceai cald. Băuturile care conţin cafeină sau alcool deshidratează pielea. Preferatul meu este ceaiul de ghimbir. Şi nu doar că accelerează metabolismul, dar îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi previne apariţa bolilor cardiace. Secretul este ca la o cană de ceai, să pui în apa care fierbe două linguriţe de ghimbir ras. Nu mai mult. Poţi adăuga lămâie, la final.
După o plimbare afară, evită să te aşezi în faţa focului. Temperaturile extreme stresează pielea.
Aplică o cremă hidratantă cu cel puţin 30 de minute înainte să ieşi din casă. Produsele hidratante care conţin multă apă riscă să îţi îngheţe pielea.