
Recomandarea lui Adi Hădean pentru astăzi este un tort de clătite unguresc sau, pe limba maghiară, csúsztatott palacsinta. Un desert din clătite a căror textură se încadrează între textura clătitelor clasice şi cea a clătitelor groase, americane. Deși pare ușor de realizat, nu este. Rețeta, în cele ce urmează!
Ingredientele pentru sosul de ciocolată
- 300 ml lapte
- 1 păstaie de vanilie
- 100 g ciocolată neagră, cu min. 75% cacao
- 100 ml smȃntȃnă lichidă pentru frişcă, cu min. 35% grăsime
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 40 g cacao
- 20 g făină
- 75 ml rom de calitate bună.
Ingredientele pentru clătite
- 60 g unt moale, plus 50 g unt pentru coacerea clătitelor
- 6 ouă
- 60 g zahăr pudră
- coajă rasă de portocală netratată
- 120 g făină semolina sau griş de grȃu cu granulaţie foarte fină
- 400 ml smȃntȃnă lichidă pentru frişcă
Ingredientele pentru umplutura de clătite
- 50-70 g miez de nucă
- 50-70 g miez de alune de pădure
- 50 g stafide brune şi aurii macerate peste noapte în 75 ml rom
- 30 g portocală confiată (opţional)
- coajă rasă de portocală
- 250 g dulceaţă de caise
- zahăr pudră vanilat.
Citeste CONTINUAREA RETETEI AICI!