Tort de clătite unguresc

Recomandarea lui Adi Hădean pentru astăzi este un tort de clătite unguresc sau, pe limba maghiară, csúsztatott palacsinta. Un desert din clătite a căror textură se încadrează între textura clătitelor clasice şi cea a clătitelor groase, americane. Deși pare ușor de realizat, nu este. Rețeta, în cele ce urmează!

Ingredientele pentru sosul de ciocolată
  • 300 ml lapte
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 g ciocolată neagră, cu min. 75% cacao
  • 100 ml smȃntȃnă lichidă pentru frişcă, cu min. 35% grăsime
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 40 g cacao
  • 20 g făină
  • 75 ml rom de calitate bună.
Ingredientele pentru clătite
  • 60 g unt moale, plus 50 g unt pentru coacerea clătitelor
  • 6 ouă
  • 60 g zahăr pudră
  • coajă rasă de portocală netratată
  • 120 g făină semolina sau griş de grȃu cu granulaţie foarte fină
  • 400 ml smȃntȃnă lichidă pentru frişcă
Ingredientele pentru umplutura de clătite
  • 50-70 g miez de nucă
  • 50-70 g miez de alune de pădure
  • 50 g stafide brune şi aurii macerate peste noapte în 75 ml rom
  • 30 g portocală confiată (opţional)
  • coajă rasă de portocală
  • 250 g dulceaţă de caise
  • zahăr pudră vanilat.

Citeste CONTINUAREA RETETEI AICI!

Categorii Lifestyle