Business + casual? Cele două registre par în antiteză directă – la urma urmei, unul include siluete sharp, sobre, elegante, care emană ideea de rafinament şi diplomaţie, iar celălalt gravitează în jurul ideii de relaxare, cu siluete jucăuşe, lipsite de constrângeri.
Totuşi, dress code-ul business casual este din ce în ce mai popular – tot mai multe companii îşi doresc ca angajaţii lor să nu se simtă rigid sau inconfortabil la serviciu, însă în acelaşi timp, să emane un aer competent şi graţios.
Poate nu la fel de simplu şi clar de interpretat precum white tie sau cocktail (descifrate aici), dress code-ul business casual nu este pe atât de dificil de navigat precum poate părea la prima vedere.
Ideea de bază este ca look-ul de ansamblu să fie unul care inspiră profesionalism, însă care poate fi presărat cu detalii de efect – iar aici este partea în care poţi deveni creativă: joacă-te cu volume, lungimi, şi cu detalii surprinzătoare, dar discrete. Iată câteva idei:
— un top din mătase cu volane, pe care de regulă îl porţi la un date sau o ieşire în oraş, poate fi piesa perfectă de purtat pe dedesubtul unui sacou structurat, îndulcind alura sobră a acestuia cu o tuşă subtilă de senzualitate.
— un altfel de deux-pièces: o fustă şi o jachetă din piele întoarsă, cu broderie florală.
— înlocuieşte cămaşa clasică cu una cu imprimeu jucăuş sau cu o versiune ultra-feminină cu panglică ce se prinde de jur împrejurul gâtului.
— o rochie furou (chiar şi una cu print) poate fi suprapusă peste o cămaşă albă clasică, ori peste un top simplu cu mânecă lungă sau trei sferturi.
— dacă vrei să porţi un tricou, alege unul dintr-un material preţios, precum mătasea.
— fustele petrecute avantajează cam orice tip de siluetă şi sunt perfecte pentru birou, iar în cazul dress code-ului business casual, poţi opta pentru una din material preţios, precum mătasea, care emană eleganță.
— în funcţie de cât de strict este în general dress code-ul jobului tău, poţi purta o rochie-cămaşă (alege una din poplin sau mătase netransparentă) ca atare, ori pe deasupra unei perechi de pantaloni.
— detaliile subtile, precum o centură care accentuează talia unor pantaloni, un micro-volan diagonal pe o bluză, sau un pliseu pe o cămaşă, pot transforma total un look, fără a fi deloc ostentative.
— cu pantofii te poţi juca alegând nuanţe dulci, pastelate, culori tari, sau detalii de efect, precum un imprimeu interesant, barete multiple sau detalii sub forma aplicaţiilor de mărgele.
— dacă păstrezi un look mai degrabă sobru, alege o geantă simpatică, cu print inedit sau cu o formă ieşită din comun.
SHOP THIS STORY: