Pentru un prânz rapid sau o masă prelungită în weekend, alaturi de cei dragi, îți propunem cele mai bune locuri din București în care poți încerca pastele cu fructe de mare. Cei mai apreciați chefi au inclus în meniuri aceste feluri delicioase, care parcă sunt întotdeauna mai savuroase în oraș decât acasă. Așadar, dacă fructele de mare sunt în topul preferințelor tale gastronomice, iată unde poți mânca aceste preparate, gătite ca la carte.
Braseria charismaticul jurat de la MasterChef este situată în spatele Ateneului și e alegerea perfectă pentru o masă cu colegii după serviciu. Locul propune casual dining la prețuri moderate, iar meniul este conceput de cheful bucătar cu gândul la mâncarea copilăriei, cu influențe nord-africane.
Aici poți încerca tagliatelle cu calamari, ciuperci și legume.
Restaurantul din Primăverii îți propune să simți magia bucătăriei italienești. Nu dai greș dacă alegi paccheri (paste calabreze) cu barbun, calamar și vongole, ”învăluite armonios cu ceapă roşie, usturoi, pătunjel şi ţelină”, cu pastele cu homar, roșii și busuioc, sau cu paccheri al nero di sepia și pește spadă.
Restarurantul din zona Timpuri Noi este recunoscut pentru atmosfera mediteraneană pe care o resimți la cele mai înalte cote chiar și aici, în București. Alături de un pahar de vin, încearcă bucatini con gamberi, pancetta e zucchini (paste din grâu dur cu creveți, pancetta și dovlecei).
Gargantua este situat chiar în Parcul Icoanei și este o alegere numai buna pentru un prânz de afaceri sau o cină cu prietenii. Ai de ales dintre numeroase feluri de mâncare, toate delicoase, dar te poți opri, la sugestia noastră, la simplele, dar atât de delicioasele paste cu fructe de mare, fussili integrale cu creveți, tagliatelle cu trufe negre și creveți decorticați.
Suento propune o bucătărie modernă, cosmopolitană, cu feluri simple, dar rafinate, cum ar fi pennele aglio olio e peperoncino și creveți.
Scoici By Chef Scărlătescu
Foto: Olayinka Babalola on Unsplash