Întrucât au mai rămas câteva zile până la petrecerea de Anul Nou, mi-am dorit să aflu cum putem integra glitter-ul, fără să dăm greş într-un machiaj de party. Tips-urile vin de la Dana Argeşan, make-up artist renumit, care nu doar că ne arată în timpul filmării ce paşi trebuie să urmăm, dar ne oferă şi indicaţii suplimentare, de mare ajutor.
Aşa cum ne spune chiar experta, regula de bază a acestui tip de machiaj este ca focusul să fie pe o singură trăsătură a feţei atunci când folosim glitter. Iar dacă ni se întâmplă ca particulele de glitter să cadă pe faţă, putem remedia folosind o bucată de scotch pe zonele afectate.
Tips& tricks de la Dana Argeşan
Pregătirea tenului
Primer-ul folosit conferă un efect mat al tenului, dar şi o priză mai bună a fondului de ten.
Eficienţa bazei corectoare pe care am folosit-o e dovedită prin neutralizarea zonelor marcate de diferenţe de pigment (cum sunt de exemplu aripioarele nasului, comisurile buzelor sau zonele marcate de pete de soare), dar şi camuflarea imperfecţiunilor tenului (comedoane, coşuri sau cicatrici). Odată camuflate, acestea pot fi uniformizate cu mare uşurinţă prin aplicarea unei pelicule foarte fine de fond de ten.
Peste tenul uniformizat, se marchează zonele de luminozitate de pe faţă pentru a redefini volumul trăsăturilor. Mai exact, cu ajutorul unui corector într-o nuanţă mai deschisă faţă de cea a fondului de ten, se marchează zona de sub ochi, arcadele şi coama nasului.
Ulterior, se fixează aplicând pudră pulbere foarte fină prin gesturi de tapotare cu ajutorul unei pensule (neapărat din păr natural).
Machiajul ochilor
Înainte de a aplica orice tuşă de fard pentru pleoape este necesar să definiţi şi să egalizaţi forma sprâncenelor. Acestea reprezintă un reper foarte important pentru machiajul ochilor, dar şi în raport cu trăsăturile feţei.
Sprâncenele au fost fixate cu un gloss multifuncţional. Personal, îl mai folosesc în unghiul intern pentru un efect wet sau pe conturul ochilor, pe pomeţi sau ca bază pentru glitter în situaţia de faţă.
După ce am aplicat primer-ul pe pleoape, am marcat în unghiurile exterioare nişte repere, care m-au ajutat să trasez umbrele în linie orizontală, fără a accentua linia nativă a modelului (descendentă),
Ţinând cont de aceste repere, marchez cu gri închis mat unghiurile exterioare. Apoi, peste pliu, trasez o umbră discretă de mov. În unghiul intern, aplic mai întâi gloss-ul de pleoape. Peste acest suport aderent, aplic glitter-ul cu ajutorul unei pensule plate, scurte şi din păr natural.
Liner-ul se impune mereu ca tuşă de contur bine definită atunci când pleoapele sunt marcate cu glitter. Se trasează un contur pe linia genelor inferioare şi se definesc genele cu mascara.
Machiajul buzelor
Înainte de a defini buzele, acestea trebuie neutralizate graţie unui fond de ten sau corector. Apoi, se aplică rujul ca bază cromatică, şi ulterior, gloss-ul ca efect de volum.