Raluca Fișer este al doilea invitat din seria specială EQTalks din cadrul emisiunii Look Who’s Driving.
Deoarece credem în alternativele inovatoare pentru transport și în dezvoltarea orașelor viitorului, am acceptat provocarea Mercedes-Benz și, astfel, vom porni într-o călătorie alături de personalităti care promovează un stil de viată sustenabil, sub forma seriei interviurilor EQ Talks.
Locul de discuții este Mercedes-Benz Clasa E 350 e, model plug-in hybrid, exponentul inteligenței eficiente, al versatilitătii și al eleganței hibride, pe care îl vom și testa pe parcursul seriei. Modelul PLUG-IN HYBRID Mercedes-Benz combină într-un mod unic puterea convențională cu electricitatea, pentru a oferi ce e mai bun din ambele universuri.
Cine este Raluca Fișer ?
În primul rând, este o femeie care m-a cucerit din primul moment cu energia ei. După ce stai de vorbă cu ea și înțelegi că într-o lume în care e greu să faci schimbări ca persoană, ea face cu succes schimbări la nivel de țară, atunci înțelegi că energia provine din dorință. Cred că puteți să vă bucurați și dumneavoastră de aflarea acestui secret dacă urmăriți întregul interviu.
Raluca este președintele Asociației Green Revolution, asociație care susține reducerea poluării în marile orașe. Militează pentru introducerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, pentru reducerea consumului de energie, pentru folosirea surselor regenerabile.
Cum face asta? Realizează proiecte care răspund unor probleme de mediu și educație, dar și prin implicarea permanentă,împreună cu autoritațile, în vederea îmbunătățirii politicilor și a strategiilor de mediu.
Cred că toată lumea a auzit despre Roaba de Cultură, proiect care oferă o alternativă gratuită de a petrece timpul liber în aer liber, unde se organizează tot felul de întâlniri, evenimente cu personalități ale lumii culturale românești.
Un alt proiect de care sigur ai auzit dacă locuiești în București este I’Velo Urban, primele stații automatizate de închiriere de biciclete.
Noutățile acestui concept unic pe piața de bike-sharing din București sunt autoservirea și folosirea bicicletei în baza unui abonament. Abonamentul permite utilizarea bicicletei timp de 45 de minute, urmate de o pauza. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 45 de minute de pedalat, sa o returneze la una dintre stațiile I’Velo Urban. Depășirea celor 45 de minute de grație atrage după sine costuri suplimentare.
O altă caracteristică importantă a sistemului I’Velo Urban este că utilizatorii își aleg singuri bicicletele din rastel. Biciclete poti fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp, de la oricare dintre cele 11 stații automatizate și pot fi returnate la cea mai apropiată stație automatizată din sistemul I’Velo Urban.
Green Revolution, vă dorim numai proiecte pe care să le puteți implementa ușor și vă mulțumim pentru ceea ce faceți zilnic pentru noi!