Este weekend și aveți chef de un desert delicios, rapid si hrănitor? Prăjiturela ne recomandă rețeta ei de waffles! Iată rețeta detaliată pentru waffles cu brânză de vaci!
Ingrediente (pentru 4 portii normale sau 2 generoase)
200 g branza de vaci grasa, bine scursa
80 g faina
2 oua
½ ingurita praf de copt
1 plic de zahar vanilat
Coaja rasa de la ½ lamaie sau lime (optional)
Cum procedam:
Mixam ouale impreuna un praf de sare, branza si zaharul vanilat
Dupa ce am obtinut o crema omogena, adaugam faina amestecata cu praful de copt, poi coaja de lamaie si amestecam cu o spatula doar cat sa se inglobeze, nu mai mult
*Daca amestecam prea mult riscam sa activam glutenul si astfel waffles in loc sa fie pufoase, vor fi tari si gumoase
Punem cate o lingura jumtate de compozitie in fiecare forma a aparatului (deja) incins si coacem pana are o culoare aurie (dupa ce s-a stins becul care indica temperatura eu am mai lasat aproximativ un minut.